Насловна Друштво Жељко Булатовић није убијен из освете?

Жељко Булатовић није убијен из освете?

0
Убиство у Новом Саду (фото Курир)

Полицијски инспектори из Новог Сада проверавају приватну и пословну прошлост Жељка Булатовића (55) да би открили могући мотив његовог убиства, сазнаје „Српскаинфо“. Иако су прва оперативна сазнања указивала да је Булатовић убијен из освете, због злочина за који је оптужен његов син, односно ликвидације Мирослава Лазаревића у октобру 2016. у Источном Сарајеву, извор укључен у истрагу око овог случаја каже да је за српску полицију занимљива и сама прошлост жртве у Републици Српској, из које се у Нови Сад преселио пре само шест месеци.

– Интересује нас шта је радио тамо, с ким се дружио, пословно сарађивао и да ли је у Нови Сад дошао да ради за некога – каже саговорник упознат са истрагом.

Као један од могућих мотива спомињало се и то што је његов син Александар Булатовић био осуђен за убиство Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву. Инспектори сумњају да би то могао бити један од главних мотива за ову професионалну ликвидацију.

W3Schools

Због тога су инспектори из Новог Сада контактирали Министарство унутрашњих послова РС како би проверили могући мотив ове ликвидације. У истрагу се одмах укључила Управа за организовани и тешки криминалитет, који активно учествују у истрази и размењују информације с колегама из Србије. Наш извор каже да не може да говори о могућем мотиву злочина. Несумњиво је, ипак, да самим тим што у истрази злочина сарађују новосадска и полиција из РС указује да мотив, наручиоца или организатора треба тражити у Српској.

– За сада нема поузданих доказа да је ликвидација Булатовића повезана са злочином за који је оптужен његов син, коме ће пресуда бити изречена у петак. Не одбацујемо могућност да је убијен из освете због „синовљевих греха“, али је занимљива и сама прошлост жртве у Републици Српској из које се у Нови Сад преселио пре само шест месеци. Интересује нас шта је радио тамо, с ким се дружио, пословно сарађивао и да ли је у Нови Сад дошао да ради за некога – каже саговорник упознат са истрагом.

Прва оперативна сазнања су указивала на то да је Булатовић убијен из освете, због злочина за који је оптужен његов син, али истражитељи нису занемарили саму прошлост жртве и могућност да је страдао због својих „грехова“.

Булатовић је годинама живео у РС, где је радио у фирми за цивилну заштиту. Пре неколико месеци развео се од супруге, Александрове мајке, па се с невенчаном женом преселио у Нови Сад, где је намеравао да отвори шпедицију. Оно што за сада није познато је порекло капитала којим је планирао да започне посао, да ли је намеравао да ради самостално или је имао ортака, и ако јесте ко је то био и какав је био њихов договор.

Према незваничним информацијама, од развода са супругом Жељко није присуствовао суђењу сину, нити га је посећивао у затвору.

Жељко Булатовић је убијен у понедељак увече, испред зграде у којој је живео у Улици Бате Бркића, у Новом Саду. Убица, маскиран капуљачом, испалио му је два хица, у груди и у главу, и побегао. У тренутку убиства Жељко Булатовић наводно је имао већу суму новца и пасош. Како су паре нађене код њега јасно је да мотив злочина није пљачка већ да је ликвидиран из неког сасвим другог разлога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here