Насловна Мозаик Зелени Европе у радној посјети Црној Гори

Зелени Европе у радној посјети Црној Гори

0

Делегација Зелених Европе (Еуропеан Греенс) боравиће током наредне недјеље у радној посјети Црној Гори а на позив Грађанског покрета УРА, саопштили су данас из ове партије.

Зелени ће у Црној Гори провести пет дана а биће размотрена и тјешња сарадња Грађанског покрета УРА и Зелених Европе, чиме ће УРА направити прве званичне кораке ка политици зелених као својој јасној профилацији у будућности.

Они напомињу да су у прошлости имали низ састанака са зеленим странкама Европске уније и да су преко њих актуелизовали многа еколошка питања Црне Горе, међу којима је и најсвјежије питање девастације Таре.

W3Schools

“Током петодневне посјете Црној Гори Зелени ће се упознати са горућим еколошким проблемима Црне Горе али упознати и наше најљепше предјеле и бисере природе како на југу, тако и на сјеверу земље. Биће у прилици да виде Солану, кањон Таре, Национални парк Дурмитор и Црно језеро, Национални парк Биоградска гора и истоимено језеро, обронке Националног парка Ловћен и још много локација. Зелени ће тако имати прилику да се упознају са еколошким проблемима Црне Горе, нарушавањима еко система, проблемима малих хидроелектрана…“, поручују из Грађанског покрета УРА.

Они су казали да ће се Зелени састати и са НВО организацијама и грађанским активистима који се баве заштитом животне средине а који ће им говорити о свом дјеловању у Црној Гори и напорима који улажу како би се рад на поглављу 27 интензивирао и како би Црна Гора у догледно вријеме могла да испуни све препоруке ЕУ у том дијелу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here