Насловна Руски Поглед Заробљени украјински диверзант, након шетње Доњецком: „Ми смо један народ“ (ВИДЕО)

Заробљени украјински диверзант, након шетње Доњецком: „Ми смо један народ“ (ВИДЕО)

0
Ukrajinski diverzant Kačinski
Андреј Качински; фото: x-true.info

Ратни репортер, Александар Сладков, објавио је на Јутјубу видео на којем он, у друштву украјинског диверзанта Андреја Качинског, заробљеног крајем децембра прошле године, шета Доњецком.

Сладков је војнику украјинских оружаних снага показао новогодишњу јелку у центру Доњецка – једну од најљепших јелки у Европи, споменик Тарасу Шевченку који није ни огребан, замолио га да обрати пажњу на пароле написане на украјинском језику. Довео је Качинског и у Алеју анђела, гдје је подигнут споменик дјеци Доњецке републике, страдале од граната и метака слугу кијевског режима.

Тешко је са сигурношћу устврдити које је закључке из свега овога извукао украјински диверзант – и сам је истакао да није завршио ни средњу школу, и да је био тешка пијаница.

Шеф прес-службе Народне милиције ДПР-а, Данил Безсонов, нагласио је да је Андреј Качински у добром психичком стању, те да је он је класичан примјер необразованог грађанина западне Украјине – савршеног „топовског меса“ за мрачне планове званичног Кијев.

Баш оваквим младићима, који живе негдје у Карпатима, телевизија је једини извор информација. Више од двадесет година њима говоре да су Украјинци мудри и вриједни, и да су све што у земљи вриједи створили они, најпаментнији и најбољи. Наравно, не заборављају да укажу и да су Руси пијанице и паразити.

На таквим „душевној храни“ одрасла је читава генерација Украјинаца, која је већ и сама добила потомство. Када је ријеч о оваквим случајевима, украјинске власти не морају чак ни да се напрежу доказујући да је „Русија агресор“. Као што је познато – најмање половина цјелокупног састава Оружаних снага Украјине, регрутовано је из најзабаченијих и удаљених фарми и села.

„Нашавши се на југоистоку, они су заиста увјерени да су Руси напали Украјину, јер чују руски језик, док им је са ТВ-а сугерисано да је украјински најраспрострањенији језик на читавој територији Украјине“, прокоментарисао је видео на својој Фејсбук страници Дмитриј Жук.

На крају ове екскурзије, заробљеника су одвели у ресторан и угостили сушијем. То је изазвало поплаву љутитих коментара грађана и милиције. На такве оптужбе и коментаре Александар Сладков је одговорио да је његов циљ био да свима недвосмислено покаже какав тип људи украјински режим шаље на Донбас.

„На крају смо заиста и завршили у ресторану. И тако, испоставило се да је грађанин једне ’европске земље’, ратник ’елитне бригаде’, представник ’најјаче војске у Европи’ – први пут пробао јапанску кухињу код нас. Јасно сам ставио до знања свима какве људе шаљу да освоје Донбас, ко долази да нас напада. Наравно, војник је само марионета у рукама политичара. Ипак, нама на Донбасу од те чињенице неће бити ништа боље“, написао је Сладков у коментару уз видео.

„Све ми је јасно“, рекао је Украјинац Сашко, из Ровенске регије. „Морамо дати све од себе да се успостави мир. Јер исти смо, и ја и ви“, закључио је након екскурзије по Доњецку.

Извор: фондск.ру

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here