Насловна Политика Вучић: Ванредни избора у рукама опозиције

Вучић: Ванредни избора у рукама опозиције

0
Foto Tanjug
Foto Tanjug

Предсjедник Србије Александар Вучић рекао је данас да евентуално одржавање ванредних избора зависи од опозиције и да ће их бити ако их затраже.

„Избори зависе од њих, једну ријеч да кажу и биће их, рекао је Вучић и додао: „Побиједићемo их убедљиво“.

Њега је, данас у Лесковцу, испред фабрике „Аптив Пакард“, дочекало неколико десетина градских чиновника, иако је раније био припремљен организованији и масовнији дочек Лесковчана.

Како је агенцији Бета незванично речено у Градској управи, од организованог доласка грађана на отварање те фабрике одустало се по жељи самог Вучића, који је, како су навели, рекао да народ „не треба да се смрзава“.

Очекивао сам нападе

Предсjедник je казао да је очекивао нападе дежурних критичара због оштријих мера казнене политике које је најавио, али да му је важније шта каже “обичан” народ, те да смо на путу да донесемо добре законе и да ће и у Србији криминалци убудуће озбиљније да одговарају.

Упитан да ли је очекивао нападе на друштвеним мрежама након најаваљених мјера, Вучић је одговорио: “Јесам. Није ми то важно. Све сам то очекивао. Напади ће бити много жешћи, снажнији, организованији…Нисте ваљда очекивали да се они помире са тим?”.

Не може, каже, да говори шта се све иза тога крије, али је навео да га интересује шта каже “обичан народ”.

“А, лидери, они који су разорили земљу и који ни у овај град нису довели ниједну инвестицију… Је л’ знате неку фабрику да су раније довели овде? Да нисам неку промашио успут? Или су можда довели у неко мјесто јужно од Лесковца? Ма, какви, није им на памет. Било је само – ајде руке наше, трпајте у сопствене џепове колико можете и то је то”, рекао је Вучић.

Додао је да је поносан на фабрике, али и на то што смо на путу да донесемо добре законе, какви постоје у Њемачкој и Аустрији.

Aleksandar Vucic
Александар Вучић

“Када им се не исплати да убијају по Њемачкој и Аустрији, неће им се исплатити ни у Србији”, указао је.

Како је рекао, закони ће у Србији бити још мало строжији него у Њемачкој или Аустрији, у свим сегметнима – од прве акције полиције до политике извршења казне, макар за нијансу, јер, каже, морамо да учимо од најбољих.

“А, то што су били смислили у претходном периоду – код нас све може, казне да буду мале, јер то тако каже Савјет Европе, кажу сви стручњаци о заштити људских права… То сад – пут путујем и носите то својој кући, у Србији то више не може. Овдје ће криминалци много озбиљније да одговарају”, закључио је Вучић.

Не разумијем увреде на рачун Милене Ивановић

Вучић је, поводом најновијих увреда на рачун Милене Ивановић, супруге убијеног Оливера Ивановића, рекао да ту врсту лудила и мржње никада није разумио, али да опозиција треба да зна да увредама ништа неће моћи да промијени.

На питање новинара да прокоментарише изјаву Жељка Веселиновића, Ђиласовог одборника у београдској скупштини, који је за Милену Ивановић рекао да је ђаво, он каже:

„Они сваки дан говоре да их неко вријеђа, само, ја нисам ни за кога од њих рекао да је издајник, а они то за мене кажу на дневном нивоу 50 пута, битанга, лажовчина, издајник, мајмун…све су то њихове ријечи за мене. Много су паметни. Пошто не могу да кажу коју су то фабрику отворили у Лесковцу онда мисле да ће силином увреда нешто да промијене. Не могу да вам објасним колико се тресем од страха од њихових увреда“, рекао је Вучић.

То је, додаје он, ситница.

„И још онда тобож кукају како неко њих вријеђа, а онда почну да вријеђају жене и не само то, већ је нешто друго ту у питању“, рекао је и додао: „Ви говорите жени која је изгубила супруга и и оца свога дјетета, ви њој говорите да би против неког требало да протестује, а она неће. Али, ви хоћете, пошто ви то знате и осјећате боље од ње. Да ли то има било какве везе са памећу? Кажете да је ђаво, јер неће да буде са вама“, упитао је он.

Како наводи, зато им је крива и Ружица Ђинђић, јер неће да шета са њима, свако је крив и они (опозиција) мисле да имају право на море увреда на дневном нивоу.

„Задржите се на томе да сте развалили мене, уништили сте нас“, рекао је он.

Вучић је навео да људе не занима шта ко говори, већ фабрике и ко се брине за њих.

„Када су прошли кренули са протестима у поновљеним круговима предсједничких избора, добио сам 20 одсто гласова више него седам дана пре тога, кад су завршавали са тим протестима четири мјесеца касније имали смо градске изборе на којима смо добили за 20 одсто гласова више, а они са 40 одсто мање. Је л’ мислите да су људи фасцинирани тиме шта неко говори? Људе интересују фабрике, живот, ко се бори за њих, а не само за себе“, казао је Вучић.

Он је још рекао да ће МУП процијенити да ли треба да се изврши безбједносна провјера и да се заштите и Милена Ивановић и њено дијете.

Извор: Новости.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here