Насловна Насловна Вучић: У Црној Гори се води огољена антисрпска кампања

Вучић: У Црној Гори се води огољена антисрпска кампања

0
Vučić
Александар Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић казао је да је у Црној Гори води парадржавна, огољена, антисрпска кампања, иако се Србија труди да односи између двије земље буду на највишем могућем нивоу.

Такође, коментаришући изјаве потпредседника косовске владе Енвера Хоџаја о стварању неформалног антисрпског пакта у региону, казао да Албанци имају велики утицај на власти у Македонији, а слична је ситуација и у Црној Гори,

Желимо да имамо најбоље односе. Ужаснут сам да Дејану Мировићу не дате да уђе у Црну Гору. Он је Србин из Црне Горе. Хоћете од нас да правимо такве листе“, рекао је Вучић и додао да је ужаснут да се забрањује улазак у Црну Гору Антићу, Бећковићу, Раковићу…

Како каже, Србија не дозвољава улазак у земљу само криминалцима, а не онима који другачије мисле.

Ви не дате да уђу у земљу људи који другачије мисле, који су поријеклом из Црне Горе и криви су зато што су Срби. Ја да правдам и да објашњавам правно насиље нисам у стању“, нагласио је он.

Говорећи о хапшењу Небојше Медојевића и случају Николе Груевског, он је рекао да нема право да се мијеша у унутрашње ствари других земаља, али и примијетио да ако се погледају разлози за њихов прогон Србију би цио свијет осудио да тако нешто уради.

За нас би рекли да смо диктатура, да гонимо људе због изговорене ријечи, макар била и клевета. Можете за пријетњу да гоните, али немојте политичке противнике за клевету“, рекао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here