Насловна Политика Вучић: Србија ће увијек бити искрен пријатељ Републици Српској

Вучић: Србија ће увијек бити искрен пријатељ Републици Српској

0
Са данашњег састанка Вучића и Вишковића. Фото: Танјуг

Предсjедник Србије Александар Вучић примио је данас премијера Републике Српске Радована Вишковића и том приликом поручио да ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увијек бити снажан ослонац Републици Српској.

Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза“, нагласио је председник Вучић.

Он је рекао да је, због економског просперитета и остварења заједничких планова, најважније сачувати мир и стабилност у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Предсједник Вучић и премијер Вишковић разговарали су и о конкретним заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима.

Вучић је Вишковићу пожелио много успјеха на одговорној дужности, уз уверење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбиједи напредак и благостање.

Премијер РС је рекао да се радује садржајној и интензивној сарадњи са Вучићем и Владом Републике Србије, са којом ускоро очекује нову заједничку сједницу.

Он је истакао да је „предсједник Вучић први предјседник Србије који је прешао са ријечи на дјела“, јер је испунио обећања и помогао изградњу различитих објеката и инфраструктурних пројеката у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Вишковић је захвалио на досадашњој помоћи Србије и рекао да се радује сваком њеном успјеху, јер јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here