Naslovna Politika Vučić i Đukanović imali neformalan sastanak u Beogradu

Vučić i Đukanović imali neformalan sastanak u Beogradu

0
Djukanovic i Vucic
Đukanović i Vučić

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović krajem juna se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, kako saznaju “Vijesti“.

Prema tvrdnjama sagovornika ovog medija, predsjednici su imali neformalni sastanak tokom Đukanovićeve privatne posjete Beogradu.

Iz kabineta predsjednika Srbije “Vijestima“ nijesu odgovorili da li je Vučić u prethodna dva mjeseca imao još neformalnih susreta sa Đukanovićem, niti da li je dogovorena zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Srbiji.

W3Schools

Iz Đukanovićevog kabineta nijesu potvrdili, ali ni demantovali da je sastanak u Beogradu održan, navodeći da je “sve na tu temu predsjednik rekao u razgovoru za Televiziju BN“.

On je prošle sedmice za Televiziju BN kazao da se sa Vučićem ,,čuje češće nego sa predsjednikom Kosova* Hašimom Tačijem“.

To su, kazao je čelnik DPS-a, razgovori dva ,,državno odgovorna čovjeka“. Razgovori, kako je dodao, u kojima se ,,razlikuju po određenim pitanjima“, ali, kako kaže, tokom kojih ,,pokušavaju da primarno vode računa o interesima država koje predstavljaju“.

Đukanović je tada kazao i da odnosi sa predsjednikom Srbije nisu zahladili, ali da nisu kao što su bili ranije.

Nisu zahladili naši odnosi. Sastanaka zvaničnih i nezvaničnih ima, malo više je bilo nezvaničnih i nije bilo tako davno, postoji komunikacija”, poručio je on.

Komentarišući neslaganja Srbije i Crne Gore u vezi sa predlogom Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Vučić je ranije na O2 televiziji izjavio da je spreman da u Beogradu ugosti Đukanovića kako bi razgovarali o svemu, umjesto stvaranja problema i tenzija.

Đukanović je tada zaključio da će procijeniti kada je optimalan trenutak za njegovu posjetu Beogradu, ili Vučićevu Podgorici. Kazao je da će to biti prilika da se ,,razgovora o svim pitanjima“.

Pročitajte još:

Reakcije iz Srbije: Đukanovićeve poruke SPC tuga i sram, beskrupoloznijeg izdajnika CG nije imala

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here