Насловна Политика Вучић и Ђукановић имали неформалан састанак у Београду

Вучић и Ђукановић имали неформалан састанак у Београду

0
Djukanovic i Vucic
Ђукановић и Вучић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић крајем јуна се састао са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду, како сазнају “Вијести“.

Према тврдњама саговорника овог медија, предсједници су имали неформални састанак током Ђукановићеве приватне посјете Београду.

Из кабинета предсједника Србије “Вијестима“ нијесу одговорили да ли је Вучић у претходна два мјесеца имао још неформалних сусрета са Ђукановићем, нити да ли је договорена званична посјета предсједника Црне Горе Србији.

W3Schools

Из Ђукановићевог кабинета нијесу потврдили, али ни демантовали да је састанак у Београду одржан, наводећи да је “све на ту тему предсједник рекао у разговору за Телевизију БН“.

Он је прошле седмице за Телевизију БН казао да се са Вучићем ,,чује чешће него са предсједником Косова* Хашимом Тачијем“.

То су, казао је челник ДПС-а, разговори два ,,државно одговорна човјека“. Разговори, како је додао, у којима се ,,разликују по одређеним питањима“, али, како каже, током којих ,,покушавају да примарно воде рачуна о интересима држава које представљају“.

Ђукановић је тада казао и да односи са предсједником Србије нису захладили, али да нису као што су били раније.

Нису захладили наши односи. Састанака званичних и незваничних има, мало више је било незваничних и није било тако давно, постоји комуникација”, поручио је он.

Коментаришући неслагања Србије и Црне Горе у вези са предлогом Закона о слободи вјероисповјести, Вучић је раније на О2 телевизији изјавио да је спреман да у Београду угости Ђукановића како би разговарали о свему, умјесто стварања проблема и тензија.

Ђукановић је тада закључио да ће процијенити када је оптималан тренутак за његову посјету Београду, или Вучићеву Подгорици. Казао је да ће то бити прилика да се ,,разговора о свим питањима“.

Прочитајте још:

Реакције из Србије: Ђукановићеве поруке СПЦ туга и срам, бескруполознијег издајника ЦГ није имала

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here