Насловна Друштво Влаховић: Не требају нама роде, кад су нам вране попиле мозак

Влаховић: Не требају нама роде, кад су нам вране попиле мозак

0
Драгоје Влаховић

Драгоје Влаховић, директор НВО Пријатељи животиња Подгорица оцијенио је, да информација да је неко убио двије роде које су свиле гнијездо у подгоричком насељу Мареза, засигурно најбоље описује слику нашег друштва и сав онај трулеж и муљ, који се крије испод углачане површине.

Колико год покушавали да нађемо разлог због кога је то неки болестан ум урадио, не можемо га наћи, јер је веома тешко ући у главе тих особа и схватити шта је њихов проблем. У сваком нормалном граду, који има ту срећу да се у њемо настане роде, становништво на њих гледа са посебним поштовањем и дивљењем, само очигледно у Подгорици оне служе као мета, јер сметају људском муљу и трулим душама„, рекао је Влаховић.

Има у свему овоме, додаје он и неке симболике.

W3Schools

„Наиме, свима нам је познато да роде доносе срећу, а као мали смо вјеровали да оне доносе дјецу. Можда су нам због тога и сметале, јер док нам вране пију мозак, наша дјеца одлазе у неки бољи свијет. И док чиста вода полако отиче, онај муљ са дна постаје све ближи површини. Почиње полако да дави и уништава све оно што ваља и што му се нађе на путу. И тако се временом сви навикавамо да пливамо у том муљу или једноставно бивамо усисани и постајемо дио истога“, каже Влаховић.

Он се осврнуо на његову најближу област, а то је заштита и добробит животиња.

„Наиме, небројено пута сам јавно указивао на то да када су у питању случајеви убијања животиња, институције не одрађују свој дио посла. Ту прије свега мислим на Основно државно тужилаштво, које чак и када имамо починиоце и необориве доказе, или одбацује оптужнице или подиже такве оптужнице да Суд на крају мора да ослободи починиоце или да их евентуално условно казни. Због тога тврдим да својим непрофесионалним приступом само дају вјетар у леђа особама које убијају животиње, али исто тако и постају саучесници у тим дјелима“, нагласио је Влаховић.

На самом крају, додаје он, уколико желимо да наше друштво оздрави, мораћемо сви ми да дајемо свој максимум, на начин што ћемо јавно осуђивати, шиканирати и одбацивати све оне који своје фрустрације лијече на животињама, јер свако онај који убије незаштићену животињу, сјутра може убити и дијете.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here