Насловна Насловна Више од игре: ”Орлови” прелетјели Американце на Мундобаскету 94:89!

Више од игре: ”Орлови” прелетјели Американце на Мундобаскету 94:89!

0
Сјајни Богдановић водио је Србију ка великом тријумфу; фото: ocdn.eu

Сусрет који се очекивао у финалу Мундобаскета одигран је данас у разигравању за 5. мјесто планетарног првенства у кошарци, које се одржава у Кини.

Рањени ”орлови” (са два неочекивана пораза против Шпаније и Аргентине) и разочарани НБА играчи америчке репрезентације (још невјероватнијим поразом САД од Француске у четвртфиналу) одиграли су утакмицу мањег резултатског значаја, али свакако дуел историјских размјера – јер ови европски и амерички мајстори баскета се не састају често, а кад се састану, то је до сада увјек била борба за медаљу.

Реприза финала Олимпијских игара у Рију, и исто тако Свјетског првенства у Шпанији, овдје је одлучивала пролазак у меч за 5. мјесто на свијету. Побједника у суботу очекује бољи из меча Чешка – Пољска.

W3Schools
Мундобаскет

Ових дана много оспоравани играчи Србије, данас су смогли и снаге и концентрације да се надигравају са америчком кошаркашком репрезентацијом и да изборе побједу  94:89 која ће се памтити и која ће ући у све такмичарске анале.

”Орлови” су данас били шутерски распуцани, а опет је главну ријеч на терену водио маестрални Богдановић. Било је и данас  падова у игри, али много мање од противника, и значајно мање него у претходним мечевима које смо губили. Но свакако  неће се из овог меча памтити игра, колико важан резултат – ”побједа над Америком у кошарци” – којим ћемо ово велико такмичење ипак памтити и по лијепим стварима.

Обезбјеђено је шесто, а у суботу слиједи борба за пето мјесто у свјетској кошарци. Браво момци!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here