Насловна Колумне Усамљени јахач

Усамљени јахач

0
Softver, predskazanje, miso, izgnanik, Kauboj, lepota, vek, Lovac, Otvoreno
Мишо Вујовић

Пише: Мишо Вујовић

Сви су му били пријатељи. А он се осећао усамљеним. Веровао је само људима из младости. Пар њих и ништа више. Сада се сви утркују да га тумаче и апострофирају блискост и пријатељство.

Многи су заједно са њим градили лепшу Србију а виђали су га у пролазу. Обично за такве није има времена ни да их чује а камоли да их саслуша. Слушао је само себе покушавајући да се потпуно осамостали. Када се први пут озбиљније умешао у свој посао упозорили су га да улази у велики ризик.

W3Schools

Свесно је и на штакама наставио даље, покушавајући да колико толико санира штеточинство својих сабораца у похари Србије. Није био склон религији али као сваки прагматик са црквом је неговао добре односе, правећи разне уступке. Веронауку је увео у школе и поред противљења својих партнера у власти. Сопствену предузимљивост, судећи по капиталу из оставинског поступка, лепо је уновчио. Таличнима је то дуговеко али он је заиграо на највећи улог. Био је човек без стрпљења да крцка и отеже. Сада га сви својатају осим једног доследног у много чему, а највише у профитабилној демагогији.

Постао је цитиранији од Пашића и Слободана Јовановића заједно.
Уз братски метак добио је царско опело и говор који се дуго препричавао са осудом беседника од кумова његовог страдања.

“Ко се мача лати од мача страда”, цитирао је митрополит Амфилохије народну мудрост, без намере да повреди покојника – као ни да га прогласи жртвом таквог страдања.

Ко се год озбиљно очешао од његов рукав много тога му се позлатило. Неке је створио, снажне је ојачао. И једни и други постали су неукротиви не само у бизнису. Започео је доста, све је кренуло по инерцији, од транзиције до тајкунске интеграције државне својине.

Он је у гробу, Србија на раскршћу окружена мржњом и похлепом. Једни већ скубу, други реже, трећи чекају и меркају, једино Топаловићи раде пуним капацитетом као некада високе пећи пропалих железара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here