Насловна Политика УРА: Нови снимци Таре показују несумњиву девастацију (ВИДЕО)

УРА: Нови снимци Таре показују несумњиву девастацију (ВИДЕО)

0
Девастација Таре

На изградњи приоритетне дионице аутопута (Смоковац – Матешево) несумњиво је дошло до екоцида, јер се десила девастација корита ријеке, што се може јасно видјети на најновијим снимцима које смо направили изласком на терен, саопштили су из Грађанског покрета УРА.

Они кажу да је то оцјену изнио и UNESCO, под чијом је заштитом ријека Тара и да до сада нико од надлежних за то није сносио одговорност нити понудио ваљано образложење.

„На снимцима које дајемо јавности на увид јасно се примјећује, чак и лаички, да је дошло до девастације корита ријеке Таре и то сужењем корита ријеке због стварања вјештачких насипа, претежно од шута и грађевинског материјала на обије стране обале а дошло је и до промјене тока ријеке тако да она у једном дијелу потпуно мијења ток и наставља да тече под правим углом од 90 степени . Са таквим стањем недавно смо упознали и делегацију Зелених Европе која је боравила у Црној Гори и који су истакли да ће помно у Европском парламенту пратити дешавања и ситуацију око девастације Таре“, поручују из Грађанског покрета УРА.

W3Schools

Додају и да ће у наредном периоду са пријатељима из НВО сектора и еколошким активистима наставити да прате ситуацију и радити све како би се зауставила свака даља девастација Таре, која је, како кажу, већ сада у многим дјеловима неповратно девастирана.

„Све то раде људи који не воле своју земљу. Људи којима очување природне средине, нашег највреднијег ресурса, није на листи приоритеног дјеловања. То су они који су најодговорнији за девастације природних ресурса широм Црнее Горе а чине актуелну владајућу већину“, појашњавају из УРЕ.

Закључују да ће стати у одбрану сваког парчета природе Црне Горе јер неће дозволити да нешто што је власништво свих грађана буде дато на управљање групици незаситих профитера, корумпираних функционера и криминалаца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here