Насловна Политика УРА: Монструозно пребијање дјевојке у Колашину доказ да су најгори насилници у...

УРА: Монструозно пребијање дјевојке у Колашину доказ да су најгори насилници у униформама

0
GP URA
ГП УРА

Из Грађанског покрета УРА саопштили су да најоштрије осуђују монструозно пребијање дјевојке Андрее Секулић од стране полицијског службеника и додали да јавно дижу глас на континуирано иживљавање појединих полицијских службеника над грађанима Црне Горе.

Насиље полицијских службеника више није изузетак, већ пракса јер не постоји одговорност за насилнике у полицији. Дигнитет и кредибилитет полицијских службеника се срозава до максимума јер насилници не бивају адекватно кажњени а често и остају у полицијској униформи”, каже Марија Радуловић, чланица Главног одбора ове странке.

Она пита да ли ће неко од надлежних из врха Управе полиције јавно изаћи пред грађане Црне Горе и извинити се због оваквих случајева, да ли ће неко због свега сносити посљедице.

W3Schools

Бројне ситуације које су се догодиле годинама уназад нам саме намећу одговор – неће. Је ли се овако гради професионални полицијски систем који би требао да је прва подршка грађанима у неприликама, је ли се овако изграђује повјерење у црногорску полицију које, како устврди, директор Управе полиције Веселин Вељовић прије пар мјесеци у парламенту “континуирано расте”?”, саопштава Радуловићева.

Она пита надлежне у Управи полиције и шта се конкретно урадило по основу званичног податка од ове године да су у Управи полиције регистрована 123 полицијска службеника са менталним поремећајима и поремећајима понашања.

Шта се урадило поводом најновијег извјештаја Комитета Савјета Европе за спрјечавање мучења и нечовјечног или понижавајућег поступања или кажњавања (ЦПТ) од ове године у којем стоји да је “злостављање грађана у којем учествује полиција и даље је присутно у Црној Гори и да забрињава несанкционисање незаконитог понашања полиције”?”, пита чланица ГО УРА.

Подсјећа да је овај покрет и у претходном периоду откриво монструозна пребијања грађана од стране полиције (Улцињ) и захтијевао оштро санкционисање одговорних и надлежних.

Захтијевамо оштро санкционисање оваквих случајева насиља над грађанима и по ко зна који пут захтијевамо одговорност јер се ова друштвена болест не може излијечити без наведеног”, закључује она.

Прочитајте још:

Булатовић: ДПС би поново да изабере патријске војнике у Савјет АСК

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here