Насловна Политика УРА: ЕУРОСТАТ потврдио пљачку грађана преко рачуна за струју

УРА: ЕУРОСТАТ потврдио пљачку грађана преко рачуна за струју

0
Милета Радованић

Подаци ЕУРОСТАТ-а, по којима је цијена струје у Црној Гори, по платежној моћи скупља и од неких земаља чланица ЕУ (Француска, Шведска, Холандија, Финска, Норвешка, Велика Британија), а најскупља у региону представљају прави параметар неуспјеха Владе ДПС-а на пољу социјалне политике, оцијенио је данас Милета Радованић, генерални секретар Грађанског покрета УРА.

Већ годинама плате у Црној Гори стагнирају, а имамо повећања цијена струје и дажбина и гомилање различитих такси који се приљепљују на основну потрошњу струје у домаћинствима. Тим таксама се финансирају приватни бизниси породице Ђукановић и њихових пријатеља, кумова и стратешких партнера а све преко леђа грађана Црне Горе“, подсјећа Радованић.

Он оцјењује да је на снази отворена пљачка грађана Црне Горе преко рачуна за струју и да накнаде које плаћају грађани представљају отимачину од њиховог скромног кућног буџета.

W3Schools

„Поред тога што им грађани обезбјеђују станове, они функционерима ДПС-а и њиховим породицама плаћају приватне бизнисе и енормно увећавају њихово богатство. Урадићемо све да такву праксу прекинемо, тражићемо правни основ за покретање уставности разних такси на рачунима за струју намијењених породици Ђукановић и њиховој дружини“, истиче Радованић.

Он подсјећа и да још нико није одговарао за правни епилог пљачке грађана када се плаћала такса од 1 евро на бројила електричне енергије.

„Тада смо платили кредите руских тајкуна ДПС-а, док су у њима тражили и налазили уточиште за своју политику отимачине и похаре Црне Горе. Такво нешто никада више не смијемо дозволити“, поручује Радованић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here