Насловна Издвојено Удаваче код удате Станковић

Удаваче код удате Станковић

0
Пише: Бећир Вуковић

Претходних дана имали смо блискији сусрет са удатом Станковић, и претходних дана реченом, додајемо још неколико веселих натруха. Радије бих вам испричао неколико вицева „с брадом“, али, други пут, журим да не задоцним на рандеву са удатом Станковић.

Упремасе гледајући којекаква збитија на овдашњој политичкој траци, и поиздаље осматрајући подземље, све ми се чини да је састанак код (сада и са титулом) удате Станковић – већ ругло, и прије нег се у ругло прометнуло. Нема нада да се ругло у ругло не обрне.

W3Schools

Вјероватно се обавијестило свако пунољетно чељаде у Црној нам Гори, и крштено и некрштено, и граматно и неписмено, и удато и распуштено, да је удата Станковић коначно одредила – ко је опозиција, а ко није.

Те тако, жешће него икаква демократска власт, и подлије од сваке европске одлазеће а намирене бирократије – замахнула изараменица да сваком живом чељадету одвали шамарчину, које је гласало онога, ко није на списку удате Станковић. Ово је, овако…

Благоизволите, и читајте, сричите народе: Демократски фронт није опозиција (и по удатој и преудатој), како вам драго. Онај кога власт хапси, суди, и затвара – није опозиција. Никад ништа слично није  забиљежено, осим у овој Сатрапији.

Него, шта је. Је ли требало да питамо Врховног државног тужиоца. Јербо, удата Станковић распитала се у Тужилаштву о Демократском фронту, елем, како стоји са сатусом, и, на основи мишљења Тужилаштва, удата Станковић заокружила је и своју мисао о опозицији.

Осим ако се ни у шта не разумијем, и ако ми нешто није промакло, а промиче штошта, на сесију нису позвани Срби, одн. политички представници Срба у Црној Гори. Оно што чини олакшање, и не тражи бискање медија јесте, да свако крштено чељаде знаде ко ће одшенширати на састанак.

Увијек је занимљиво, не само за медије, коју је дестинацију (како воле да кажу црногорске спикерице), изабрала удата Станковић. Можда ће то бити Сињавина, на Савину воду, можда Буковица, можда Скрбуша, можда Врагодо, или у некој крчевини Брковића.

У саком случају сијело би морало бити под ведрим небом. Тако се акцентује драма још од антике. Можда и гумно. Или, Милочерски парк, базен Сплендида, или Потро Монтенегро. Слутим, удата Станковић жали за улудо потрошеном идејом, јербо, одржала би састанак на Орловом Кршу. Онако, укруг, да посиједају око гроба Владичиног.

До објаве ове писаније, није проваљено хоће ли Мираш „закрстити“ и бацити „благослов“ на сијело кропећи их по перчинима сричући: Антихриста ми; хоће ли Демократе принијети жртву – макар кокот да окрвави љути крш – ко ће гудалом двапут манути по Буљарици о јуришу на Туђемилском кланцу. Свакако, изостаје сваки кич типа: трубачи и метали –  учествоваће само вокали.

У складу са темпераментом и навикама (опет) удата Станковић, на свадбу зове неколико, и неколико пута преудавану опозицију. Ко ће све ићи на свадбу код удате. На такав пир иде и кусо и репато. Протокол је подавно сочињен, и достављен Удби. Преудаваче и распуштенице са беџевима, вишебојним флоровима, тракама у реверима. Ко ће ако не Демократе удатој Станковић уручити киту цветова – розе боје.

Уочи Вукових дана, неколико поучних народних изрека неће шкодити.

Само припазите, можете и пресмрђети што каже народ, који већ брани праг, имање, појило, испуст. Немојте, баш, ићи ускурац народу, опљачканом, али још живом. Ни велики везири нису вазда ишли ускурац сиротињи раји.

Ето, ништа не шкоди неколико лијепих народних ријечи опомињујућих, а на жрвњу времена и језика у хљеб насушни натрухнутих.

П. С.

Манимо се удавача и распуштеница, ево нама српских лепотица.

Синоћ се усред Турске орило „Боже правде“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here