Naslovna Naslovna Ubice srpske djece nekažnjene: 16 godina od brutalnog ubistva Ivana Jovovića i...

Ubice srpske djece nekažnjene: 16 godina od brutalnog ubistva Ivana Jovovića i Pantelije Dakića u Goraždevcu

0
Foto: Zoran Vlašković / KM novine

Danas se obilježava šesnaest godina od kada su albanski teroristi monstruozno ubili dva i ranili četiri srpska dječaka koja su se kupala u rijeci kod Goraždevca na Kosovu i Metohiji. Počinioci, koje pravda nikad nije stigla, brutalno su ubili srpske dječake Panteliju Dakića i Ivana Jovovića, a teško ranili njihove drugove Bogdana Bukumirića, Marka Bogićevića, Draganu Srbljak i Đorđa Ugrenovića.

U Goraždevcu kod Peći danas će biti služen parastos povodom obilježavanja 16 godina od strahovitog zločina kada je na djecu ispaljeno više rafala iz automatskog oružja. Parastos će služiti vladika Teodosije.

Centralno obilježavanje biće održano u Beogradu.

W3Schools
Sahrana Pantelije Dakića / Foto: Zoran Vlašković / KM novine

Ovaj zločin, jedan od najtežih koje su albanski teroristi počinili s ciljem uništenja srpskog naroda na KiM, obavijen je velom tajne, a Euleks je, kao i prethodno Unmik, čak i obustavio istragu zbog navodnog nedostatka dokaza, bez obzira na to što je tadašnjeg šef UNMIK policije obećavao da će „prevrnuti svaki komad zemlje kako bi našao ubice“.

Bistrica, mjesto gdje su djeca brutalno ubijena / Foto: Zoran Vlašković / KM novine

Miloš i Spasenija Jovović, roditelji ubijenog Ivana Jovovićagodine, ne žele da govore ništa za medije. Opravdano su revoltirani na gnusan zločin i na sve istražitelje koji su obustavili istragu, dok je za KM novine, Milisav, otac ubijenog dječaka Pantelije Dakića kazao: ,,Nije ovo običan zločin, ja razumijem da može neko nekog da ubije, da kidnapuje, ali da pucaš u stotinu djece, sa stotinu metaka u dva rafala i jednom pojedinačno, to je zločin nad zločinima.“

Pročitajte još:

Istinska Crna Gora: Herceg Novi „Za naše Kosovo i Metohiju“ (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here