Насловна Насловна Убице српске дјеце некажњене: 16 година од бруталног убиства Ивана Јововића и...

Убице српске дјеце некажњене: 16 година од бруталног убиства Ивана Јововића и Пантелије Дакића у Гораждевцу

0
Фото: Зоран Влашковић / КМ новине

Данас се обиљежава шеснаест година од када су албански терористи монструозно убили два и ранили четири српска дјечака која су се купала у ријеци код Гораждевца на Косову и Метохији. Починиоци, које правда никад није стигла, брутално су убили српске дјечаке Пантелију Дакића и Ивана Јововића, а тешко ранили њихове другове Богдана Букумирића, Марка Богићевића, Драгану Србљак и Ђорђа Угреновића.

У Гораждевцу код Пећи данас ће бити служен парастос поводом обиљежавања 16 година од страховитог злочина када је на дјецу испаљено више рафала из аутоматског оружја. Парастос ће служити владика Теодосије.

Централно обиљежавање биће одржано у Београду.

W3Schools
Сахрана Пантелије Дакића / Фото: Зоран Влашковић / КМ новине

Овај злочин, један од најтежих које су албански терористи починили с циљем уништења српског народа на КиМ, обавијен је велом тајне, а Еулекс је, као и претходно Унмик, чак и обуставио истрагу због наводног недостатка доказа, без обзира на то што је тадашњег шеф УНМИК полиције обећавао да ће „преврнути сваки комад земље како би нашао убице“.

Бистрица, мјесто гдје су дјеца брутално убијена / Фото: Зоран Влашковић / КМ новине

Милош и Спасенија Јововић, родитељи убијеног Ивана Јововићагодине, не желе да говоре ништа за медије. Оправдано су револтирани на гнусан злочин и на све истражитеље који су обуставили истрагу, док је за КМ новине, Милисав, отац убијеног дјечака Пантелије Дакића казао: ,,Није ово обичан злочин, ја разумијем да може неко неког да убије, да киднапује, али да пуцаш у стотину дјеце, са стотину метака у два рафала и једном појединачно, то је злочин над злочинима.“

Прочитајте још:

Истинска Црна Гора: Херцег Нови „За наше Косово и Метохију“ (ВИДЕО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here