Насловна Друштво У Беранама три основца осумњичена за злостављање дјевојчице

У Беранама три основца осумњичена за злостављање дјевојчице

0
OŠ Radomir Mitrović
ОШ „Радомир Митровић“-Беране

Беранска полиција јутрос je Вишем државном тужиоцу у Бијелом Пољу привела три ученика деветог разреда Основне школе “Радомир Митровић” из Берана, под сумњом да су извршили више кривичних дјела на рачун једне ученице шестог разреда исте школе.

Извор из полиције Вијестима је рекао да су претходних дана у циљу расвјетљавања дешавања у овој школи приводили више лица.

„Данас смо по налогу ВДТ привели три дјечака којима је за сада на терет стављено неколико кривичних дјела, међу којима је и злостављање“, рекао је тај саговорник.

W3Schools

Вијести су се обратиле са питање Основном државном тужиоцу у Беранама, који је одговорио да је предмет прослијеђен Вишем државном тужилаштву.

Поводом пријаве у вези са злостављањем дјевојчице из ОШ “Радомир Митровић” у Беранама обавјештавамо вас да је Основно државно тужилаштво у Беранама одмах по сазнању за предметни догађај наложило Управи полиције ЦБ Беране предузимање мјера и радњи у циљу обезбјеђења доказа и идентификације учинилаца кривичног дјела. Након прикупљених обавјештења предмет је прослијеђен на даље поступање и надлежност Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу“, наводи се о удговору ПР службе ОДТ Беране.

Шта се тачно дешавало и колико дуго у овој беранској основној школи и да ли је између осталог било и сексуалног злостављања, као што се спекулише у јавности, биће познато данас након саслушања дјечака у ВДТ Бијело Поље.

Подгорички дневник очекује одговор од ПР службе тог тужилаштва, на питање које је упућено јуче у поподневним сатима.

Према неким информацијама дјечаци деветог разреда су три године млађу дјевојчицу из исте школе приморавали да им доноси новац и друге драгоцјености и тиме је уцјењивали и изводили на оближње излетиште.

Дјевојчица је, потврђено је Вијестима из беранске полиције, у присуству родитеља и психолога прегледана код љекара, након чега је отворена истрага и покренут поступак најприје у Основном државном тужилаштву у Беранама, а данас у Вишем државном тужилаштву.

Читав случај кулминирао је прошлог понедјељка, када је, како се сада сазнаје, умало дошло до обрачуна родитеља дјеце.

Из ОШ “Радомир Митровић” се још нијесу оглашавали поводом овог случај ни директор нити школски педагог, односно психолог, док огорчени родитељи траже њихове хитне оставке или смјену.

Прочитајте још:

Како су адвокати једним чином „сахранили“ Судско вијеће

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here