Насловна Колумне Тужба на музику

Тужба на музику

0
Фото: Vladimir Pavićević

Пише: Сибин

Министарство културе тужиће музику. Да, ону коју је Георгиев Владо извео у родном Х. Н. Како, дакле, дознајемо, министарсство неће више ни дана да ћути…

Налази да је озбиљно повријеђен естетски критериј једне државе, која ће још поврх свега морати, опет све зарад туризма у цвату, слушати и трубе, због чега је попиздио Ивановић Жељко, први плајваз неовисних Вијести.

W3Schools

Океј, господо… А ко по сву ноћ дрнда у Топ Хилу? Чек`, бјеше ли Ник Кејв? Или Масив Атак? Ма не, Брена & Цеца, са све Џејом, привођивачем који је својевремено послепоноћне цаве искипавао у Порто Монтенегро, познатији као – Монтенегро Пентхаус XXX!

Но, ипак, министарство је, ако правилно дочитавамо, више класично а мање фолктуробно… Или није? Е па сад, зависи све од политичког момента, јер и тамо имамо палми које су тонски навучени на Бетовена и Моцарта, док им на увце фалшира Харис Џиновић.

Аха, не може ни једна „вип и фенси“ журка да осване без кривљења Секе и Стоје и Аце и Јеце! Пинк нам је политички и културни ментор!

Беба и Митровић Жељко: имагинаријум за овдашње колективно имагинарно!

Међутим, министарство културе ријешило да убудуће не ћути. На кич и шунд, општу естрадизацију балкана и дух фолка. На тверковање и тезгарију, и трескање и пинковање све до звијезда. Зато на велику сцену враћа класику, по логици ствари: кад један Ивановић Жељко фура саксофон, може и Богдановић Александар виолину.

А шта ће народ и кога да слуша?

Прочитајте још:

Гудалом по Буљарици

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here