Насловна Друштво Тројици дјечака судиће се за силовање дванаестогодишње дјевојчице

Тројици дјечака судиће се за силовање дванаестогодишње дјевојчице

0
ОШ „Радомир Митровић“- Беране

Против три дјечака узраста од 14 до 16 година за које се сумња да су више мјесеци са још два школска друга, који имају мање од 14 година, злостављали дванаестогодишњу дјевојчицу подигнуте су оптужнице у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, сазнаје Побједа.

Након реализованог припремног поступка према тројици малољетника, Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу је, како је саопштено из овог тужилачког органа, поднијело Вијећу за малољетнике Вишег суда у Бијелом Пољу приједлог за изрицање кривичне санкције васпитне мјере упућивање у установу заводског типа.

Малољетницима је стављено на терет да су починили кривична дјела и то кривично дјело силовање, кривично дјело обљуба са дјететом и кривично дјела уцјена”, прецизирано је из Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу.

W3Schools

Три дјечака су, како је потврђено из Вишег суда у Бијелом Пољу, и даље у специјалној установи Центар “Љубовић” гдје их је суткиња за малољетнике тог суда Вања Ракоњац 18. марта привремено упутила.

Подсјећамо, 14. марта ове године беранска полиција je Вишем државном тужиоцу у Бијелом Пољу привела три ученика деветог разреда Основне школе “Радомир Митровић” из Берана, под сумњом да су извршили више кривичних дјела на рачун једне ученице шестог разреда исте школе.

Према неким информацијама дјечаци деветог разреда су три године млађу дјевојчицу из исте школе приморавали да им доноси новац и друге драгоцјености и тиме је уцјењивали и изводили на оближње излетиште.

Дјевојчица је, потврђено је тада Вијестима из беранске полиције, у присуству родитеља и психолога прегледана код љекара, након чега је отворена истрага и покренут поступак најприје у Основном државном тужилаштву у Беранама, а убрзо након и у Вишем државном тужилаштву.

Прочитајте још:

Убијени Цетињанин нова жртва у обрачуну кланова

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here