Naslovna Društvo Tesla global forum: Žan Kristof Bison postao član Društva novinara Vojvodine

Tesla global forum: Žan Kristof Bison postao član Društva novinara Vojvodine

0
Bison pristupa DNV-u

Drugi čovjek pariskog „Figaroa“, Žan Kristof Bison, potpisao je pristupnicu i postao član Društva novinara Vojvodine. Bison, koji je na Tesla global forumu primio najviše priznanje, Belu golubicu, izjavio je da je članstvo u DNV-u doživeo kao nagradu za svoj profesionalni rad na afirmaciji istine o Srbiji i njegovanju francusko-srpskog prijateljstva.

„Prije dvadeset i tri godine bio sam prvi put u Srbiji i tada sam, izvještavajući o Francuskom vojničkom groblju iz Prvog svjetskog rata, bio oduševljen pažnjom i ljubavi Srba prema Francuzima. Tada sam osjetio neodoljivu potrebu da tu ljubav uzvratim. Bez ikakve propagande želio sam da istinitim izvještavanjem pokažem pravo lice Srbije i promijenim lažnu sliku koja je Francuskoj javnosti nametnuta o Srbiji devedesetih godina“, rekao je Bison nakon potpisivanja pristupnice DNV-u.

Predsjednik Društva novinara Vojvodine, Petar Kočić, rekao je da je za DNV od prioritetnog značaja razvijanje međunarodne saradnje sa ciljem da se doprinese istinitom izvještavanju o Srbiji. U tome je veliki doprinos Tesla global foruma na kome je, osim sa Buisonom, sklopljena saradnja i sa predsjednikom Saveza novinara Rusije, Vladimirom Solovjevom.

W3Schools
Ljubav i poštovanje prema srpskom narodu Bison je potvrdio i činom pristupanja DNV-u

Žan Kristof Bison u Matici Srpskoj primio je prestižnu nagradu Tesla global foruma, Belu golubicu za istinito izvještavanje o Srbiji, a forum se završava od 12. do 14 jula Tesla relijem električnih automobila i vozila.

Izložba električnih vozila počinje u petak 12. jula na platou kod SPENS-a u Novom Sadu sa početkom u 16 sati.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here