Насловна Друштво Тесла глобал форум: Жан Кристоф Бисон постао члан Друштва новинара Војводине

Тесла глобал форум: Жан Кристоф Бисон постао члан Друштва новинара Војводине

0
Бисон приступа ДНВ-у

Други човјек париског „Фигароа“, Жан Кристоф Бисон, потписао је приступницу и постао члан Друштва новинара Војводине. Бисон, који је на Тесла глобал форуму примио највише признање, Белу голубицу, изјавио је да је чланство у ДНВ-у доживео као награду за свој професионални рад на афирмацији истине о Србији и његовању француско-српског пријатељства.

„Прије двадесет и три године био сам први пут у Србији и тада сам, извјештавајући о Француском војничком гробљу из Првог свјетског рата, био одушевљен пажњом и љубави Срба према Французима. Тада сам осјетио неодољиву потребу да ту љубав узвратим. Без икакве пропаганде желио сам да истинитим извјештавањем покажем право лице Србије и промијеним лажну слику која је Француској јавности наметнута о Србији деведесетих година“, рекао је Бисон након потписивања приступнице ДНВ-у.

Предсједник Друштва новинара Војводине, Петар Кочић, рекао је да је за ДНВ од приоритетног значаја развијање међународне сарадње са циљем да се допринесе истинитом извјештавању о Србији. У томе је велики допринос Тесла глобал форума на коме је, осим са Буисоном, склопљена сарадња и са предсједником Савеза новинара Русије, Владимиром Соловјевом.

W3Schools
Љубав и поштовање према српском народу Бисон је потврдио и чином приступања ДНВ-у

Жан Кристоф Бисон у Матици Српској примио је престижну награду Тесла глобал форума, Белу голубицу за истинито извјештавање о Србији, а форум се завршава од 12. до 14 јула Тесла релијем електричних аутомобила и возила.

Изложба електричних возила почиње у петак 12. јула на платоу код СПЕНС-а у Новом Саду са почетком у 16 сати.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here