Насловна Политика Тачи саботира преговоре: Није доставио документацију тиму за дијалог

Тачи саботира преговоре: Није доставио документацију тиму за дијалог

0
Tači
Хашим Тачи

Тим Приштине за дијалог са Београдом није успио да успостави координацију са косовским* предсједником Хашимом Тачијем, који им није доставио документацију.

Та документација је везана за досадашње сусрете и одлуке током дијалога Београда и Приштине.

Тим је, преноси „Коха онлајн“, од Тачија тражио да достави документацију ради израде платформе која ће, између осталог, предвидјети принцип да током наставка дијалога „нема преговора о граници и интегритету Косова“.

Лист наводи да су сви напори тима да Тачи испоштује договор били неуспјешни. Тачи, наводи „Коха“, није испунио обавезу у вези са размјеном информација и документације.

У међувремену, као крајњи рок за финализацију, како се наводи, „државне платформе“ која ће бити достављена парламенту, одређен је 15. јануар.

Авни Арифи, који је раније био задужен за технички дијалог Београда и Приштине, а сада један од чланова тог тима задужен за израду поменуте платформе, рекао је за „Коху“ како очекује да ће у наредна два дана тај документ бити финализован.

„Смјернице за платформу су постојећи документи који су у складу са законом и уставом, а који су већ одобрени од косовских власти“, рекао је Арифи.

Иначе, Дардан Гаши, такође члан приштинског тима за дијалог, рекао је у интервју за КТВ да документација није достављена, да Тачи није на Косову*, те да нико, па ни влада не зна гдје се налази.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here