Насловна Друштво Свједочење службеника полиције: Нису видјели да Мијо Мартиновић пробија кордон

Свједочење службеника полиције: Нису видјели да Мијо Мартиновић пробија кордон

0
Бацање шок-бомбе на аутомобил Мартиновића

Службеници Управе полиције Чедо Шипчић, Милош Јекнић, Сретен Драгић, Веселин Вуковић, Милан Комненић, Дејан Мишовић и Дражен Вукадиновић нијесу видјели да је Милорад Мијо Мартиновић након протеста Демократског фронта 2015. возилом пробио полицијски кордон.

Они су то казали на јучерашњем рочишту поводом поновљеног суђења припадницима Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) Горану Зејаку и Бору Гргуровићу за мучење и пребијање Мартиновића. Виши суд је ранију пресуду, којом су Зејак и Груровић за ово дјело осуђени на годину и пет мјесеци затвора, вратио на поновно одлучивање.

Судија Нада Рабреновић, према налогу Вишег суда, саслушава све припаднике Посебне јединице полиције који су спорне вечери – 24. октобра 2015. били на раскрсници Булевара Светог Петра Цетињског и Улице Светозара Марковића у Подгорици, како би провјерила наводе сајоваца да је Мартиновић те вечери пробио полицијски кордон.

W3Schools

Мишовић је казао да није видио аутомобил, јер је као вођа групе стајао неколико метара иза кордона, али да је чуо од колега да је возило пробило кордон. Остали су видјели да се “црни аутомобил” значајно приближио припадницима посебне јединице који су стајали на раскрсници код зграде Министарства унутрашњих послова и након разговора са једним од полицајаца отишао.

Нико од њих, тврде, те ноћи није чуо шта се даље догодило са црним аутомобилом и Мартиновићем, већ су о томе наредних дана читали из медија.

Казали су да те вечери нијесу ишли у Улицу Јована Томашевића, поред зграде Старе владе, гдје је Мартиновић касније пребијен.

И њихове колеге Зоран Шарановић, Предраг Перовић, Дражен Лекић и Милорад Дракић казале су на претходним рочиштима да нијесу видјели пробијање кордона, док су полицајац Дарко Секулић и старјешине Игор Разић и Драган Благојевић раније тврдили да је возило угрозило безбједност полицијског кордона.

Основна тужитељка Слађана Шпањевић Волков је након јучерашњих свједочења тражила прекид претреса како би се тужилаштво припремило за завршне ријечи.

Рабреновићева је прихватила тужитељкин предлог и заказала наредно рочиште за 20. септембар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here