Насловна Друштво Суђење бившим челницима ЕПЦГ почиње 5. септембра

Суђење бившим челницима ЕПЦГ почиње 5. септембра

0
EPCG
ЕПЦГ

Вијеће Вишег суда процијенило је да су докази које је поднијело Специјално државно тужилаштво ваљани и потврдило оптужницу против четворице италијанских држављана који су били ангажовани у компанији А2А, а терете се за злоупотребу службеног положаја у привредном пословању.

Почетак суђења, како је потврђено Побједи у Вишем суду, заказан је за 5. септембар, пред вијећем судије Ане Вуковић. Оптужницом су обухваћени бивши извршни директор Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ) Енрико Малерба, бивши финансијски директори Флавио Бјианко и Масимо Сала и бивши извршни директор А2А Ренато Раванели.Крајем децембра 2017. године, мјесец прије окончања истраге, Тужилаштво је одустало од кривичног гоњења компаније А2А и три црногорска држављанина из ЕПЦГ, који су се такође сумњичили за злоупотребу положаја.

Истрага је обустављена против бившег координатора главног финансијског директора Слободана Танасијевића, руководитељке Дирекције за финансије Венке Јањушевић и руководитељке Дирекције за рачуноводство и порезе Војке Ћаласан, јер је утврђено да нијесу учествовали у незаконитим радњама. Окончање истраге услиједило је у јануару прошле године, након што је тужитељки Стојанки Радовић из Италије достављена документација у оквиру извиђаја против особа које су се теретиле да су злоупотријебиле службени положај приликом потписивања уговора о консултантским услугама и оштетиле ЕПЦГ за вишемилионски износ.

W3Schools

Италијанска компанија А2А је у оквиру поравнања вратила 4,34 милиона ЕУР за консултантске услуге. Провјере у овом случају покренуте су на основу документације коју је у октобру 2014. године Врховном државном тужилаштву доставио скупштински Одбор за економију, након контролног саслушања о консултантским уговорима ЕПЦГ.

Извор: Побједа


ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here