Насловна Друштво Суд не провјерава одакле ће Улић испунити обавезе: Платиће 400.000 евра, а...

Суд не провјерава одакле ће Улић испунити обавезе: Платиће 400.000 евра, а фирме му блокиране

0
илустрација

Виши суд у Подгорици не провјерава одакле ће оптужени за организовани криминал и међународни шверц дроге Васо Улић испунити обавезе из споразума о признању кривице. Специјално вијеће Вишег суда судије Биљане Ускоковић прихватило је прије неколико дана текст споразума са специјалним тужиоцем Миром Самарџић, пише Дан.

Улић

Ради се о споразуму којим се Улић обавезао да одслужи двогодишњу казну затвора и плати 50.000 евра држави и још толико у хуманитарне сврхе. Улић је прошлог љета уплатио јемство од 300.000 евра како би се бранио са слободе, што је суд и прихватио, након чега је пуштен из затвора.

Иако га је суд обавезао да плати укупно 400.000 евра, Улићу није био проблем да то учини, новац је пронашао иако годинама фирме у Црној Гори иза којих стоји послују са губицима, а, према подацима Централне банке (ЦБЦГ), налазе се и у блокади.

W3Schools

Ради се о компанијама „Monte Shiraz” и „Meldeep Pty Limited”.  Компанија „Monte Shiraz” основана је у априлу 2010. године са адресом у подгоричком насељу Какарицка гора.

Осим што је оснивач, Улић се у тој фирми води као извршни директор. У финансијским извјештајима, који су достављени Пореској управи, „Monte Shiraz” годинама послује са губицима.

У 2018. години губици су износили 8,4 хиљаде евра, а сличан минус је пријављен и у 2017. Та Улићева фирма налази се и на последњем објављеном списку Централне банке блокираних правних лица и предузетника због дуга од 367 евра са рачунима блокираним више од годину.

У оптужници пише да је Улић у другој половини 2004. године у Црној Гори и Аустралији организовао криминалну групу с циљем вршења тешких кривичних дјела ради стицања незаконите добити, чије дјеловање је планирано и спроведено на дуже вријеме у мећународним размјерама, јер се дјелатност одвијала на територији више држава.

Улић је, како се наводи, као организатор, ради реализације кријумчарења опојне дроге МДМА сам или преко других ангажовао више особа у ту сврху, одредио им улоге и задатке и давао упутства, предочавајући им начин кријумчарења дроге и могућност зараде, а за себе оставио да уговара куповину већих количина МДМА таблета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here