Насловна Друштво Студентска иницијатива: Протестима ћемо блокирати Ректорат ако УЦГ не испуни захтјеве

Студентска иницијатива: Протестима ћемо блокирати Ректорат ако УЦГ не испуни захтјеве

0
UCG, Smanjenjem, Univerzitet
Универзитет Црне горе

Студентска иницијатива позива СПУЦГ да не успорава процес тражећи студентима потписе и захтјеве посебно како би они евентуално одреаговали, већ да што прије уз помоћ своја три члана у Управном одбору покрену иницијативу да се УО УЦГ изјасни према захтјевима који су данас предали студентИ уз преко 1000 потписа студената, а скупљени су за само неколико сати.

Студенти позивају Василија Ивановића, Амара Растодера и Милену Шекуларац да као представници СПУЦГ у УО УЦГ поступе по захтјевима студената и предложе доношење одлуке о одобравању ванредних рокова са осталим члановима Управног одбора УЦГ.

„Поручујемо менадзеру Каријерног центра УЦГ Ивици Тодоровићу да ако је толико добро радити на црногорском приморју уз садашње услове и плате , слободно своју фотељу Каријерног центра у којој је сјео одмах након престанка функције у СПУЦГ, замјени са неким од сезонских послова на приморију. Наравно позивамо га да објасни у чему је проблем да УЦГ направи уступак студентима и омогући им да полажу
и да на основу свог знања добију оцјену, како би неометано могли да учествују у WАТ програму, који нуди десетоструко веће зараде, али и искуства у односу на послове црногорских бизнисмена“, пише у саопштењу СИ.

W3Schools

Напомињемо да користи од WАТ програма има и држава у којој студенти уносе свој зарадјени новац и тиме остварују реалан приход. Позивамо све студенте да не одустају већ да се изборе за своја права која их следују. УЦГ мора пратити потребе студената, па ако је потребно и измјеном статута или лекс-специјалисом. Студенти имају право да заједно са професорима мијењају правила по потребама студената, нека то право и искористе„, наводи се у даљем саопштењу.

Представници СИ очекују од СПУЦГ да заступа захтјеве и вољу студената, а од Управе УЦГ да те захтјеве уважи што прије, у супротном ће бити принуђени да блокирају Ректорат и протестом траже усвајање њихових захтјева.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here