Насловна Друштво Студенти поручили: Одупримо се – хоћемо деполитизацију Универзитета

Студенти поручили: Одупримо се – хоћемо деполитизацију Универзитета

0

Данас у Никшићу, испред Филозофско-Филолошког факултета, група студената je, у сарадњи са Студентском иницијативом Црне Горе, организовала протест.

Они су уз звуке пиштаљке и сирена, позвали своје колеге и професоре да изађу напоље и да им се придруже.

W3Schools

„Ми не тражимо, ми захтијевимо да се обрати пажња и да се коначно дође до тачке која треба да буде крајња. Захтијевамо деполитизацију Универзитета. Наш Ректорат, деканати, професори и студенти морају бити политички свјесни, али то не смије бити једини и највећи квалитет“, рекла је Александра Брајовић.

Она је нагласила да нас лажу из деценије у деценију како си без факултета нико и ништа и како факултет од нас прави људе, али у пракси то није тако.

Брајовић је подсјетила да су прије три дана студенти из аутобуса били враћени, јер  је полиција рекла да им комби није у истравном стању. Из овог разлога они нијесу могли да присуствују Студентској скупштини.

Полиција се позива да изврши преглед Филозофског и Филолошког факултета, па нека нас врате назад можда нам тада буде боље него што је тренутно“, рекла је Брајовић у име студената Филолошког факултета.

Студент Ален Хаџовић обратио се испред студената Филозофског факултета.

„Критичка мисао је угрожена, а елементарно право на слободу је нападнуто прије два дана“, истакао је Хаџовић.

Он је нагласио да ситуација од прије два дана када су студенти враћени из аутобуса, да то представља брутални напад не само на студенте који су се нашли ту, већ и на све људе који желе да се њихов глас чује.

„Студије које умјесто да нас води ка ослобођењу, воде нас ка ропству“, нагласио је Хаџовић.

Сви студенти што су присуствовали на Студентској скупштини показали су да тајна слободе лежи у човјековој храбрости, рекао је испед Студентске иницијативе Александар Вукмировић.

„Ту храброст не могу да разумију они који су мислили да могу да вас зауставе“, рекао је Вукмировић.

Он је нагласио да све што режимски медији пласирају о Студентској иницијативи нијесу истине.

„Они нијесу свјесни колико смо ми спремни да издржимо“, рекао је Вукмировић и поручио неће помјерити од својих позиција ни за метар, они ће ићи само напријед.

Програм је водио Милован Марковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here