Насловна Мозаик Србија може да буде сигурна и мирна када има овакву војску (ВИДЕО)

Србија може да буде сигурна и мирна када има овакву војску (ВИДЕО)

0
Војска Србије

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас обуку припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде у околини Алексинца у зимским условима и поручио да ће се побољшати квалитет њихове опремљености, саопштило је то Министарство.

Вулин је казао да су припадници 63. падобранског батаљона, као и припадници Специјалне бригаде, најелитнија формација која свакодневно показује да Србија може да буде сигурна, стабилна и мирна „када има овакве људе и када има овакву војску“.

Ми ћемо водити рачуна о њиховој обучености и побољшаћемо квалитет њихове опремљености, али оно што је свакако најважније, водићемо рачуна да квалитет људи који припадају Специјалној бригади, као и квалитет људи који су у 63. падобранском батаљону остане на овако високом нивоу“, казао је Вулин.

Овако вежбају припадници једне од најелитнијих јединица Војске Србије

Овако вежбају припадници једне од најелитнијих јединица Војске Србије

Gepostet von Sputnik Србијa am Mittwoch, 6. Februar 2019

Припадници 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске данас су приказали начин планирања и организацију сегмената обуке у зимским условима, која се изводи у условима ниских температура и на тешко проходном земљишту, као и рад у рејону базе, а у завршном дијелу приказа извели су и гађање стрељачким наоружањем.

Данашњем обиласку су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Илија Тодоров, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан.

Извор: Спутњик

The post Србија може да буде сигурна и мирна када има овакву војску (ВИДЕО) appeared first on ИН4С.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here