Naslovna Politika SNP: Zbog odnosa vlasti prema Mitropoliji nećemo prisustvovati proslavi 13. jula

SNP: Zbog odnosa vlasti prema Mitropoliji nećemo prisustvovati proslavi 13. jula

0
snp
SNP

Iz Socijalističke narodne partije saopštili su da sa posebnom pijetetom njeguju značaj 13.jula, jednog od, kako kažu, najvećih datuma crnogorske istorije. Dodali su da će u tom pravcu njihova partija obilježiti ovaj dan i time još jednom poslati poruku antifašizma i evropskih vrijednosti.

SNP je uvijek poštovala ime, bogatu tradiciju i sve one datume koji veličaju slavne i bogate vrijednosti države Crne Gore, navodi se u saopštenju ove partije.

Dodali su da Crna Gora prolazi težak period u kojem dijalog i konsenzus predstavljaju prijeku potrebu ukoliko želimo izlaz iz duboke ekonomske i političke krize.

W3Schools

Oni ističu da poslednja aktuelna dešavanja i odnos vlasti prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, produbljuju jaz i krizu na svim nivoima.

Upravo zbog tog i takvog odnosa prema kanonski priznatoj crkvi, našoj Mitropoliji, natjerala nas je da zauzmemo stav neprisustvovanja večerašnjoj proslavi povodom obilježavanja ovog slavnog datuma, ukazali su oni.

SNP zaključuje da ovim činom ne bojkotuje obilježavanje ovog datuma, već isključivo iskazuje svoj odnos prema aktuelnoj vlasti koja organizuje ovaj svečani prijem.

Pročitajte još:

SKANDALOZNO: Albanci se šire pravoslavnom svetinjom u Svaču, našoj Crkvi zabranjen pristup

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here