Naslovna Politika SNP poručio Demokratama: Šićardžijski napadi na SNP su kontraproduktivni

SNP poručio Demokratama: Šićardžijski napadi na SNP su kontraproduktivni

0
Joković
Vladimir Joković

Iz Socijalističke narodne partije Crne Gore istakli su da se svim srcem zalažu za što jače i iskreno opoziciono djelovanje, kako bi se desile neminovne promjene u Crnoj Gori. Takođe, svim akterima političke zbilje uputili su jasnu poruku – Nikada nismo dijelili, već smo ujedinjavali!

Naglasili su da se u kontinuitetu zalažu za pobjedu nad ovim režimom i sistemom koji je unazadio Crnu Goru, a ne za podjele u opoziciji, te da bi to bi autori, koji su smislili sličan slogan, morali znati. Ocjenjuju da će svaku opasku ili pomisao da SNP radi u korist nekoga, van opozicionih redova, pripisati zlonamjernim i političkim analfabetama.

Poručili su Demokratama da su pokušaj predsjednika SNP Vladimira Jokovića da pomogne i njima i cijeloj opoziciji, morali shvatiti kao dobronamjeran, kako se ne bi prepustila kotorska vlast DPS-u.

W3Schools

„Niti Vladimir Joković, niti Vladimir Jokić nisu, bez namjere da gradiramo bilo čiji značaj, bitni u ovoj priči, već je bitno opoziciono jedinstvo i promjena ove nenarodne vlasti. Stoga svako reagovanje i odašiljanje otrovnih strelica ka nama od strane određenih, možda i samozaljubljenih lidera, ne doživljavamo kao napad na nas, jer je SNP bila sa svojom narodom svo vrijeme, već kao atak na akciono jedinstvo ukupne opozicije. Stvaranje konfuznih situacija u opozicionim redovima ne ide nikome u prilog. Šićardžijski napadi na SNP su kontraproduktivni i to će se vrlo brzo pokazati.

Pominjete predsjednika Berana Dragoslava Šćekića, koji je na tu funkciju došao narodnom voljom i ne zastupa lične interese, već građana koji su mu dali povjerenje i nije vezan za funkciju, niti fotelju, kao neki drugi.

Očigledno je da nekome, čak i na opozicionoj sceni, ne odgovara ojačani i konsolidovani SNP, ali to nije naš problem, već onih koji su u jednom trenutku htjeli da ga vode i preuzmu, ali kad im taj naum nije uspio – napustili su ga. SNP CG je brend i baš kao onaj Njegošev orah, tvrd je i voćka je čudnovata, te su mnogi na njega zube polomili.

Stoga ne pomaže ni uplitanje naših bivših isključenih članova i odbornika iz Kotora, jer su oni zbog nepoštovanja Statuta i bojkotom organa stranke, sami sebe isključili iz SNP-a i ne mogu se više predstavljati SNP-om.

Apostrifiramo i dalje iskreno opoziciono jedinstvo i mi ćemo ga kroz savez „Da svako ima“ jačati. Možda u tom grmu leži zec, možda se neko uplašio erozije i kaliranja sopstvene snage pa se kuraži napadajući nas.

I na koncu, nije na nama da sudimo odbjeglima iz naše kuće, bili mladi ili stari, jer smo mi i dalje dobri domaćini koji čuvaju svoj dom i vrlo se dobro držimo one čuvene: “Poštujemo tuđe, ali ne damo svoje.”, zaključili su iz SNP-a.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here