Naslovna Politika SNP „Izbor je naš“: Srbi neće dozvoliti ulazak BiH u NATO

SNP „Izbor je naš“: Srbi neće dozvoliti ulazak BiH u NATO

0
Danas u Banjoj Luci; foto: plebiscitrs.org

SNP „Izbor je naš“ je danas, u četvrtak 11. 7. na Trgu Krajine u Banjoj Luci u akciji prikupljanja potpisa za neulazak BiH i Republike Srpske u NATO, a pod nazivom „Potpisom protiv ulaska u NATO – Za mir u regionu“, za nekoliko sati prikupio više od 1200 potpisa građana koji podržavaju takvu vrstu peticije.

Predsjednik Pokreta Dane Čanković je tom prilikom prisutnim novinarima izjavio sljedeće:

„Današnja akcija prikupljanja potpisa za neulazak u NATO početak je šire akcije gdje ćemo krajem ljeta nastaviti prikupljanje potpisa po mjestima Republike Srpske. Prikupljene potpise, svojevrsnu peticiju, predaćemo ustanovama Republike Srpske i BiH kao i ambasadama velikih sila. Ogromna većina srpskog naroda je protiv ulaska u takav vojni savez i ovo danas što radimo predstavlja i snažnu podršku predsjedavajućem predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovoj zvaničnoj politici neulaska u NATO, kao i podršci Narodnoj skupštini Republike Srpske i njenoj odluci o vojnoj neutralnosti.

W3Schools

Očigledno da su uslijedili učestali pritisci na bošnjačke političare, prije svega na Bakira Izetbegovića da se ubrzano uvuče BiH u NATO, da dođe do promjene ustava i procesa ukidanja entiteta, uspostavljajući i izborni sistem – jedan čovjek jedan glas. S tim u vezi smatramo veoma problematičnim uslovljavanje Stranke demokratske akcije kako bi bio formiran Savjet ministara BiH. Nadamo se da Bošnjaci nemaju želju da ratuju protiv Srba a možda i protiv Rusa a to bi se najvjerovatnije desilo ukoliko bi se ušlo u NATO. Dakle, ulazak u NATO destabilizovao bi region i izazvao sukobe ponajprije na Kosovu i Metohiji i Sjevernoj Makedoniji.

Srpski i bošnjački narodi ne smiju da podlegnu pritiscima i da se anglosaksonskom politikom „zavadi pa vladaj“ uvedu u sukobe, već da hrabro izraze svoju slobodnu volju po pitanju svoje budućnosti pa i po pitanju ulaska u NATO. U tom smislu, za uvlačenje ova dva naroda u sukob lukavo se koristi i pokušaj nametanja zakona o zabrani negiranja tzv. genocida, što u suštini predstavlja nastavak neuspjelog pokušaja usvajanja engleskog prijedloga rezolucije o genocidu u Savjetu bezbijednosti UN-a.“, zaključio je Čanković.

Izvor: plebiscitrs.org

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here