Насловна Политика СНП „Избор је наш“: Срби неће дозволити улазак БиХ у НАТО

СНП „Избор је наш“: Срби неће дозволити улазак БиХ у НАТО

0
Данас у Бањој Луци; фото: plebiscitrs.org

СНП „Избор је наш“ је данас, у четвртак 11. 7. на Тргу Крајине у Бањој Луци у акцији прикупљања потписа за неулазак БиХ и Републике Српске у НАТО, а под називом „Потписом против уласка у НАТО – За мир у региону“, за неколико сати прикупио више од 1200 потписа грађана који подржавају такву врсту петиције.

Предсједник Покрета Дане Чанковић је том приликом присутним новинарима изјавио сљедеће:

„Данашња акција прикупљања потписа за неулазак у НАТО почетак је шире акције гдје ћемо крајем љета наставити прикупљање потписа по мјестима Републике Српске. Прикупљене потписе, својеврсну петицију, предаћемо установама Републике Српске и БиХ као и амбасадама великих сила. Огромна већина српског народа је против уласка у такав војни савез и ово данас што радимо представља и снажну подршку предсједавајућем предсједништва БиХ Милораду Додику и његовој званичној политици неуласка у НАТО, као и подршци Народној скупштини Републике Српске и њеној одлуци о војној неутралности.

W3Schools

Очигледно да су услиједили учестали притисци на бошњачке политичаре, прије свега на Бакира Изетбеговића да се убрзано увуче БиХ у НАТО, да дође до промјене устава и процеса укидања ентитета, успостављајући и изборни систем – један човјек један глас. С тим у вези сматрамо веома проблематичним условљавање Странке демократске акције како би био формиран Савјет министара БиХ. Надамо се да Бошњаци немају жељу да ратују против Срба а можда и против Руса а то би се највјероватније десило уколико би се ушло у НАТО. Дакле, улазак у НАТО дестабилизовао би регион и изазвао сукобе понајприје на Косову и Метохији и Сјеверној Македонији.

Српски и бошњачки народи не смију да подлегну притисцима и да се англосаксонском политиком „завади па владај“ уведу у сукобе, већ да храбро изразе своју слободну вољу по питању своје будућности па и по питању уласка у НАТО. У том смислу, за увлачење ова два народа у сукоб лукаво се користи и покушај наметања закона о забрани негирања тзв. геноцида, што у суштини представља наставак неуспјелог покушаја усвајања енглеског приједлога резолуције о геноциду у Савјету безбиједности УН-а.“, закључио је Чанковић.

Извор: plebiscitrs.org

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here