Насловна Издвојено Сјенка са капуљачом

Сјенка са капуљачом

0
spomenik
Бећир Вуковић

Подбишћанска суптилност: тек у свезане руке – полиција тутне налог за хапшење. Прво, ухапсе, па између гвожђа и зглоба шаке, удјену налог, са штамбиљем државе.

Кад су Небојшу Медојевића „ставили“ у марицу, да би га „ставили“ у затвор, капуљаши су одшетали на гулаш. Ујутру ће добити дневнице.

Потписник није вајни преводилац, и не може вам приближити шта на црногорском значи – ставити у затвор. То не би превела ни најуштављенија црногорска шовинистича пуздра.

Капуљаши су неколико ноћи, сустопице, пратили Меда, од стана до канцеларије, од Скупштине до стана. Кад се нагло окрене, она приказа у капуљачи, као, маши се телефона, и нешто жвалави. Злодух у капуљачи.

Прве капуљаче у Европи, намакли су инквизиторски џелати. Капуљача долази из зоне сумрака. И капуљача има своју историју моде. У Црној Гори, капуљача је замијенила кожну црну јакну озне и удбе. Идете кући, а за вама сјенка са капуљачом. То су слике црногорских улица и булевара.

Ако врху црногорске полиције мозак ради један, запета, један одсто, не можете очекивати ни да постотак буде већи што се тиче реторике – правничке фигуре: смјестити у затвор – у аналима народа чија матрица система није се мијењала невјероватних сто година. Понављамо: посланика Небојшу Медојевића – ставили у затвор. А, судска и тужилачка супремација још појашњава – свједок се ставља у затвор!

Глупост материјала под капуљачом не познаје стид. Јутрос сам срео и једну жену са капуљачом. Можда је то ташта капуљаша Н.Н. Искочила да нешто купи у „Воли“, и нагрнула зетову јакну са капуљачом. Да купи месни нарезак, јер, и ноћас, капуљаш иде у нову сачекушу. Добро се плаћа: прековремени, али и ноћни рад.

Што се тиче политичко-мафијашке позадине, опет је у питању нека нова подбишћанска политичка суптилност: врло плитка, неталентована операција – избацити Демократски фронт из икаквог политичког дјеловања, и, угурати какве своје слуге, привеске, лутане са црвеним кецељицама и марамицама. Ајме. Не кажем да глупост полицијског материјала у капуљачама – уз речену суптилност подбишћанску – није опасна. Била би опасна, кад је не би дешифроивали. Овако, била је то – операција у покушају.

Само јако!

Поздрав Меду!

Христос се роди!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here