Насловна Издвојено Син Зорана Лазовића тукао мимо кодекса, казну ће одредити Веселин Вељовић

Син Зорана Лазовића тукао мимо кодекса, казну ће одредити Веселин Вељовић

0
sin
Принтскрин

Полицијског инспектора Марка Лазовића очекује санкција због ударања навијача “Црвене звезде”, уочи кошаркашке утакмице против “Будућност” одигране 17. априла у Спортском центру “Морача” – јер је утврђено да се понашао у супротности са Кодексом полицијке етике.

Одлуку о томе како ће службеник Сектора криминалистичке полиције бити санкционисан, донијеће директор Управе полиције Веселин Вељовић, преносе „Вијести“.

Подсјетимо, у атаку на кошаркаше Звезде у учествовао је Амар Нухоџић, син црногорског министра полиције Мелвудина Нухоџића, који је упао на паркет и вријеђао и пљувао госте из Београда.

W3Schools

Вељовићу је предмет “Лазовић” достављен након што је Етички одбор оцијенио да се тај инспектор огријешио о Кодекс.

“Одјељење за унутрашњу контролу полиције је, након спроведеног поступка унутрашње контроле, извјештај о извршеној контроли, са списима предмета, доставило Етичком одбору на оцјену етичности поступања полицијског службеника Л. М. у предметном догађају. У међувремену, Етички одбор је донио мишљење да је поступање полицијског службеника Л. М. у предметном догађају било супротно Кодексу полицијске етике, усљед чега је Одјељење за унутрашњу контролу полиције предмет доставило на даље поступање старјешини Управе полиције”, одговорено је “Вијестима” из Министарства унутрашњих послова којим руководи Мевлудин Нухоџић.

Марко Лазовић је син Вељовићевог помоћника Зорана Лазовића.

Осим поступка који је водило Одјељење за унутрашњу контролу полиције, против њега се поступак води и у Основном тужилаштву.

То тужилаштво испитује јесу ли он, службеник Управе царина Амар Нухоџић и службеник Агенције за спречавање корупције Зоран Марковић починили било које кривично дјело 17. априла у СЦ “Морача”.

Лазовић је те ноћи тукао навијача “Црвене звезде”, а Нухоџић, син министра унутрашњих послова, залијетао се ка играчима београдског клуба приликом уласка у дворану, уочи загријавања за меч.

На снимцима подијељеним на друштвеним мрежама, види се како млађи Нухоџић улази на терен са сједишта у партеру и да пљује гостујуће играче.

Он је негирао да је то чинио.

Марковић је ушао на паркет и шутирао неки предмет ка играчу “Црвене звезде” Филипу Човићу, а затим и пљунуо у његовом правцу и правцу осталих играча београдског клуба.
Упркос томе, њих тројица остала су у сали до заврштека меча, јер нико од надлежних није реаговао ни на њихово понашање нити на слично понашање других гледалаца.

Из Управе полиције никада нијесу објаснили због чега њих тројица, али ни остали навијачи који су се слично понашали, нијесу удаљени из Спортског центра.

Из Основног државног тужилаштва Подгорица раније су саопштили да је тај предмет у извиђају и да предузимају доказне радње “укључујући и саслушања очевидаца, након чега ће се донијети одлука о којој ће јавност бити обавијештена”.

“Вијестима”, међутим, није одговорено колико је до сада саслушано очевидаца и како су бирани они који ће бити саслушани, с обзиром на то да се инцидент догодио пред око 5.000 људи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here