Насловна Издвојено Симовићу није спорна куповина гласова: Побједа ДПС-а на изборима 2016. легална

Симовићу није спорна куповина гласова: Побједа ДПС-а на изборима 2016. легална

0
Simović
Милутин Симовић

Потпредсједник Владе Црне Горе и функционер ДПС-а Милутин Симовић изгледа да не поштује одлуку Агенције за спречавање корупције, која је јуче саопштила да се та партија незаконито финансирала на изборима 2016, јер према његовим ријечима побједа ДПС на тим изборима је била легитимна.

Подсјећамо, АСК је јуче саопштила да се ДПС незаконито финансирао у кампањи, те да ће због тога бити кажњени до 20000 евра, и да морају да врате у буџет Црне Горе 47500 евра.

Дакле и легална и легитимна. Побједа ДПС-а и на претходним парламентарним изборима, као и на ранијим је исказ демократски изражене воље грађана Црне Горе“, рекао је Симовић.

W3Schools

Одлука Агенције за спрјечавање корупције, према мишљењу Симовића, показује да институције независно раде свој посао и да је закон једнак за све.

Симовић је на питање да ли ће његов партијски колега и бивши градоначленик Славољуб Стијеповић бити кажњен, јер није пријавио донацију Душка Кнежевића партији од 47500 евра, Симовић је рекао:

Не знам конкретно у случају колеге Стијеповића, видим многи би неке пријеке судове у Црној Гори, независно о којем закону се ради„.

Институције ће, како је рекао, и о томе дати свој одговор.

На питање је ли афера Коверат технички пропуст или нешто више, Симовић је рекао да се АСК о томе изјаснила да је у питању кршење Закона о финансирању политичких партија.

Прочитајте још:

Тужилаштво провјерава гувернера Жугића због Атлас банке

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here