Насловна Руски Поглед Санкт Петербур – најљепши руски град који ћете најбоље упознати само зими

Санкт Петербур – најљепши руски град који ћете најбоље упознати само зими

0
Санкт Петербург зими

Санкт Петербург је град који покушава да се пронађе између своје прошлости, садашњости и будућности. Од ере Лењинграда град је постао највећа туристичка дестинација у Русији, уједно модеран и жив 24 сата.

Санкт Петербург током зиме нуди једно посебно искуство, потпуно другачије од посjете било којој европској престоници. Ако путујете зими у овај град сведочићете правој снијжној бајци са све залеђеним каналима.

Такође, зими ће вас авионске карте и боравак коштати много мање, боравак у музејима биће краћи, а мање је и туриста. Потребно је само да се добро обучете за зиму.

W3Schools

Санкт Петербург основао је прије три века цар Петар Велики којем град дугује и своје име. Школски је пример барока и неокласичне архитектуре, важан дио историје, али и носилац културе у Русији – ма, један велики отворени музеј у којем се налази преко 70 званичних позоришних кућа и 300 музеја који раде 365 дана у години.

Град који често пореде са Венецијом изграђен је на ушћу ријеке Неве у Балтичко море, на великом броју малих острва која су природно раздвојена и повезана са чак 300 мостова. Читав центар града је под заштитом Унеска и уврштен је у Светску културну баштину.

Временски најпријатнији период у години да посјетите Санкт Петербург јесте љето, али то неће бити оно право искуство као посјета зими.

Прочитајте још:

Погледајте како је моћну Ладу Ниву спасила – камила (ВИДЕО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here