Насловна Руски Поглед Русија ће сачувати Бјелорусију од „обојених револуција“ у режији Запада

Русија ће сачувати Бјелорусију од „обојених револуција“ у режији Запада

0
Rusija i Bjelorusija
Увијек заједно; фото: Спутњик/Андреј Александров

Русија је спремна да у сваком тренутку помогне Бјелорусији приликом заштите њеног суверенитета у случају да се појаве одређене пријетње од стране Запада по питању „обојених“ револуција, изјавио је амбасадор Руске Федерације у Минску Михаил Бабич.

„Уколико се пријетња обојеном револуцијом од стране Запада појави по питању Бјелорусије, Русија ће као њен савезник да поступи у складу са захтјевом Минска и то свим расположивим средствима“, рекао је Бабич.

Руски амбасадор је нагласио да су Москва и Минск у стању заједнички да „обесмисле“ напоре НАТО да поремети баланс снага у региону и тиме створи нове ризике земљама које су понудиле своју територију за размјештање ракета кратког и средњег домета.

W3Schools

„Тренутно Русија и Бјелорусија имају довољно снаге и средстава да осигурају своју безбједност“, појаснио је Бабич, наводи Спутњик.

Он је навео и да Минск није Москви предлагао да у догледној будућности уђе у састав Руске Федерације, те да је и предсједник Русије Владимир Путин у више наврата указивао на став Москве да се Русија залаже за развој узајамних односа на нивоу савезних држава.


ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here