Насловна Издвојено Роћен коначно проговорио: Разговор незаконито прислушкиван, жалим због изговорених ријечи

Роћен коначно проговорио: Разговор незаконито прислушкиван, жалим због изговорених ријечи

0
Roćan
Милан Роћен

Савјетник предсједника Црне Горе Милан Роћен коначно се огласио поводом тајних телефонских разговара и казао да су узалудни покушаји да се на основу прислушкиваног приватног разговора он дискредитује у новинарском миљеу и широј јавности.

„Нијесам одмах реаговао на текст објављен у Вијестима 9. јула о мом незаконито прислушкиваном приватном разговору с породичним пријатељем и кумом, од прије деценију и по, јер ми је требало мало времена да се присјетим шта је био повод за тако жустру реакцију. А хтио сам и да видим реаговања на тај обавјештајно-новинарски спин. Да одмах пређем на ствар. Повод је било незадовољство извјештавањем поменутих медија о великој жељезничкој несрећи на Биочу у јануару 2006. године, у којој је смртно страдало 47 путника, а преко 200 повријеђено„, казао је Роћен.

Такође, додаје да и на додатно необјављивање информација о великој пријатељској солидарности и конкретној помоћи из Русије на чему је био веома ангажован, као и цијела амбасада Србије и Црне Горе.

W3Schools

„Да ли сам све то што је објављено рекао у том разговору, не знам, јер не могу да потврдим аутентичност. Било како било, нијесам то рекао у својству амбасадора, него у приватном незаконито прислушкиваном разговору с блиским пријатељем. И што је најбитније, без било каквих посљедица по уређивачку политику тих медија, или било кога. Вјерујем да нема човјека који није зажалио због некад изговорених ријечи. Као што нема тога који би се могао сјетити шта је причао тако давно. Или новинара који памти баш све што је објавио прије петнаестак година, а камоли приватне разговоре. Жалим, дакле и ја због изговорених ријечи о уредништву и новинарима РТЦГ и агенције МИНА“, рекао је Роћен.

Вјерујем, додаје он,  да је узалудан покушај оних који би да ме на основу тог прислушкиваног приватног разговора дискредитују у новинарском миљеу и широј јавности.

„Јер, мене већ деценијама добро знају уредници и новинари не само тих, већ свих медијских кућа у Црној Гори, као и многи новинари на простору бивше Југославије и у иностранству. Добро знају колико сам коректан у сарадњи, али и како знам бити незгодан у директном разговору кад сматрам да за то имам разлога, јер у послу не штедим себе, па ни друге. Али исто тако знају колико цијеним новинарску професију, која је уосталом и моја основна професија. И знају колико сам на свим пословима којима сам се бавио поштовао медије и био увијек отворен за њих. Није ваљда случајно што многи страни новинари кад дођу у Црну Гору обично траже да се виде са мном“, наводи Роћен.

Такође, рекао је да је више времена провео са садашњим и бившим власницима и уредницима Вијести него вјероватно са свим другим црногорским новинарима заједно.

„Али ме није изненадило што су се они упетљали у све ово, и тако постали саучесници у организованој криминалној дјелатности. Имају већ завидно искуство у таблоидном новинарству. Јер, нијесу то оне Вијести у чијем сам стварању учествовао. То можда данашњи њихови новинари не знају, али добро знају њихови власници. Можда ће им ово спиновање на мој рачун користити у купопродајним аранжманима. Колико би тек подизању тиража Вијести значајно допринијело и објављивање мојих приватних разговора с Жељком Ивановићем, на примјер“, каже он.

Роћен наглашава да га нијесу изненадиле ни оркестриране реакције политичких партија, које логично користе сваку прилику за убирање политичких поена.

Ни једностраност бројних бораца за људска права, који не примјећују обавјештајно-медијску хајку и грубо нарушавање моје приватности у дужем периоду. Или мисле да су људска права и слободе само за њих пробране. У дугој радној и политичкој каријери обављао сам послове око којих могу да се плету интригантне политичке и друге игре. Зато се логично намеће питање – зашто сам као пензионер од 2016. сада мета овако жестоких напада. Актери су промашили циљ ако мисле да преко мене могу да се обрачунавају с ДПС и државним врхом. Циљ је очигледно неко други и нешто друго“, закључио је Роћен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here