Насловна Издвојено Расточки реформатор

Расточки реформатор

0
zatvor, spomenik,Nesporazumi, posluga, Policija, hunta,Zeta, svjedoci, Milo, , Ne, smeće
Бећир Вуковић

Пише: Бећир Вуковић

Ђукановић је гостовао на Роћеновој телевизији. Ваљда је тако. Друкчије се не може тумачити.

Само да поштени свијет не доведемо у какву забуну. Наиме, Роћен – Ђукановићев  савјетник – Телевизију Црне Горе назвао је шталом, и јавном кућом. Једино у Маркесовом роману „Јесен патријарха“ налазимо комбинацију штале и јавне куће. Али, то је литература.

W3Schools

Ђукановић има савјетника који се не плаши фабуле, стварања жанр-слика, па ни толико компромитоване осјећајности. И види се, голим оком, савјетников рад. Виде се резултати, откривалачки, непобитно модерни.

Дакле, гдје је гостовао предсједник Ђукановић. Не мијешајући се у цијелу причу, ипак имамо једно демократско питање: ко плаћа ту шталу, или јавну кућу. Народ плаћа кирију говедима, и дамама ноћи, и жиголима. Докле, аман. Успут, жалим што ово питање нема посланичку тежину.

Развој секс индустрије, паралелно, прати развој телевизије. Те двије друге иду руку под руку. Тако вам је у западном, развијеном свијету. По овим катунима још не капирају о чему се ради, а отварамо разна поглавља. Видите ли да се може тако лако прећи са качамака, на кокаин.

Да не прескочимо: имају и медијске проститутке. Оне, купе мрвице са политичке трпезе. (Нечим попут ручног аспиратора).

Да одговоримо на горе постављено питање. Истовремено, у штали, и јавној кући, вођен је разговор о аутокефалној црногорској цркви. Такву причу, на таквом мјесту, са таквим актером, могао је само Бог режирати.

Са друге стране, политичке проститутке (тај), посао раде из љубави према народу. Не, новац, није у питању. А, кане ли, кане…

Идемо даље. Кад је Телевизија Црне Горе пуна говеда, и проститутки (или спонзоруша – спикеруша), ко је седео преко пута Ђукановића, у кратким цртама назначеном интервјуу. Народним језиком речено – шта је седело – преко пута предсједника. Ко тачно одговори, добија бесплатан боравак цијелог викенда на катуну Говедари. Подразумијева се, у наградној игри не може учествовати савјетник Роћен, будући да он зна тачан одговор.

Ђукановић тврди да писмо које је добио од Васељенског Патријарха – није писао Патријарх – него је писано у Црној Гори. Другим ријечима, Ђукановић каже да Васељенски Патријарх – лаже.

Шта је друго и могао рећи Ђукановић, и шта се могло друго рећи на том, и таквом мјесту. Коју другу ријеч и очекивати од Ђукановића. Таква му је цијела истина. Има ли смисла некога лажикати у емисији која „инсистира“ на истини. Кажем вам, такав интервју на ТВЦГ, могао је режирати само Онај одозго.

Што се тиче цијеле Васељене, лажикање Васељенског Патријарха, могло је да стигне само из несрећне Црне Горе.

Да ли би Ђукановић смио да угони у лаж  Римског Папу.

Било како било, од Васељенског Патријарха, са највишег мјеста, из Цара Градова,  стигла је ријеч да сте – ништавни. Стигао је Томос: нисте православци. Застрашујућа је нова страница ових гора. Све у свему, морало се десити да Црну Гору стигне тај страшни предзнак.

Послије свега, народу не преостаје ништа друго, него да Ђукановића углас прогласи – Расточки реформатор. Одричем се ауторства.

Заиста, у таквој – говеђој кући – и од гостију  такве куће, не можете очекивати да  расправљају о Богу.

На једном је тасу пропаст, на другом је тасу спас.

Заиста, кога је Бог одбацио, не може се поново родити.

Христос се роди!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here