Насловна Издвојено Рад замијенио вегетацијом, службеничку позицију директорском а плату ухљебарином

Рад замијенио вегетацијом, службеничку позицију директорском а плату ухљебарином

0
илустрација „ухљеб“

Информација да је све више службеника у Влади добило кредите по повољним условима, ових дана наилази на огромно незадовољство од стране грађана, који од својих дневница плаћају доприносе, а који се слијевају у џепове разних режимских ухљеба.

Директор Националних паркова Црне Горе, у своју „одбрану“ како је добио кредит од 40 хиљада евра по врло повољним условима, иако му није био од пријеке потребе објаснио је да је то заслужио јер „у Подгорици нема ништа“.

Милош Кривокапић, грађански активиста прокоментарисао је случај директора националних паркова, као и осталих 96 особа које уживају у благодетима режима Мила Ђукановића.

W3Schools

„Чудио сам се засто је мој тадашњи колега из Societe generale, Елвир Клица, напустио стални посао у банци ради посла у јавној управи. Сада знам да је то урадио из најмање два разлога. Први је сто у банци радиш за плату, а ако гријешиш, онда те рибају надређени преко мејлова и на састанцима, што повлачи одговорност“, написао је Кривокапић на свом Фејсбук профилу и додао:

„Рад је заправо замјенио са вегетацијом, службеничку позицију са директорском, плату са ухљебарином. Други разлог је тај што би као стално запослени радник банке враћао стамбени кредит од своје плате наредних 15-25 година по тржишној каматној стопи, а овако тај кредит у највећем дијелу враћају грађани“.

Особа Елвир Клица, по мишљењу Кривокапића је добро „извагао“.

Одрекао се службеничке плате да би добио масну директорску ухљебарину и приходе од капиталног добра којег му финансирају порески обвезници, односно одрекао се прихода од рада да би добио веће приходе од нерада, плус власништво над капиталним добром којег му други плаћају“, сматра Кривокапић и закључује:

„Плаћајући порезе храните Клицу и његову дјецу, одвајајући од ваших уста и уста ваше дјеце. Клица је само један од клица галопирајућег ухјебизма који вас једе, а кад поједе вас појешће и сам себе. Добро му учињело“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here