Насловна Насловна Путевима лидера ДПС-а: Мило о китовима, Николић о пророчанствима

Путевима лидера ДПС-а: Мило о китовима, Николић о пророчанствима

0
Андрија Николић

Пише: Иван Милошевић

ДПС сваки дан доказује да је толико осилио и да ван себичних интереса да опстане на власти по сваку цијену не види ништа друго, па се свима нама отворено смеје у лице и спрда. Данас нам је рукавицу спрдње у лице бацио млади имитатор манира лидера ДПС-а, Андрија Николић. Дојучерашњи новинарски приправник и држач ДПС микрофона на РТЦГ-у за само пар година партијске службе догурао је до посланика и предсједника Одбора за међународне односе. У тој улози примио је данас  амбасадора Македоније, Михајла Трпоског, и поручио му да Македонија мора у НАТО како би Западни Балкан био „стабилан“. Николић који ће остати упамћен као успјешан имитатор покрета руку, читавог тијела, гласа и стаса вође своје партије, размишља о судбији Балкана! Вјерујем да о том појму зна таман колико је о њему причао његов партијски идол, али то га не спречава да прориче нашу судбину и прави се да је чита као баба Ванга. 

Иако сам присталица подмлађивања странака, тај процес у ДПС-у одвија се некако уназад, јер ови млађи ДПС-овци који долазе на мјеста старијих, дупло су гори од својих времешнијих колега. Поред Николића у томе се истичу Никола Ракочевић, Драгутин Паповић и још понеки заслужени омладинац, као и непоновљив први јотовани шешир ДПС парпамента, Александра Вуковић. Они у посланичким клупама некако сједе скоро једни поред других, па када их видите онако младе тако поређане, некако вам чак мило. Међутим, то траје само док не проговоре, а када крену да то раде, најнормалнија реакција нормалног и здраворазумског грађанина је да промијени програм или угаси ТВ. Толико полтронтста, имитације, лажног морала и образовања, покушаја погрешне ексцентричности, је неподношљиво и уколико су они као млађи изданак владајуће странке будућност ове земље, онда је Мило стварно краљ. Иако су још увијек тек у трећој деценији у њима нема ништа оригиналног, бунтовног и стваралачког, што би се очекивао од њиховог годишта. Слушали Мила или све њих заједно исто вам је, осим што је овај први барем неки оригинал, док су ови други неуспјешни фалсификати оригинала. Богами, боље да о овоме ништа не пишем, јер ево почех да хвалим Мила. Ето какви су ови његови фалсификати, натјерају те да аплаудираш оригиналу, иако ти је и од њега мука.

Углавном, и овај примјер предсједника Одбора за међународне односе само показује на којем је ниову данашња владајућа партијска администрација. Млађи њен дио изгледа помно прати понашање ДПС идола, па пошто се он у посљедње вријеме бави глобалним климатским кретањима и путевима пингвина и плавих китова и њиховом утицају на топљење леда, онда и његови млађани пулени уста и мозгове грађана испиријају контемплацијама о судбини Балкана. А на то имају утицаја таман колико и њихов вођа на планетарне путање пингвина и китова. У исто вријеме смијешно, тужно, али и одвратно!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here