Насловна Издвојено Протести против организатора

Протести против организатора

0
spomenik,Nesporazumi, posluga, Policija, hunta,Zeta, svjedoci, Milo, , Ne, smeće
Бећир Вуковић

Пише: Бећир Вуковић

Тако је: организују се протести против организатора протеста. Протести против организатора. Добро сте прочитали. Тако је.

Није било оваквих протеста, као ових досадашњих, откако је крме реп искривило.

W3Schools

Такви су то протести, и дотле су стигли да онај ко их је организовао, жели да их се ратосиља. Они су, као, основали сада своју фирму, у којој би свакоме да наређују. Али, како наређивати ономе који не ради у вашој фирми. Или, фарми – свеједно.

Пошто су опозиционе посланике испотписивали на некаквом споразуму, одмах су кренули у командовање њиховим странкама. Зато, после споразума, више нема ни протеста, јер организатор прави властито политичко предузеће. То подразумијева одласке по иностранству и обилазак општина по Црној Гори. Смијем се кладити да ће тражити, да им постојеће странке, доводе своје активисте, како би их ови организатори учлањивали код себе, у своју фирму.

Кад је ДК-еј, видео у чему је ствар, кад је видио да је ђаво однио шалу, узео је узде у своје руке, и креће са сасвим друкчијим, нормалним протестима –  ДО  СЛОБОДЕ. Зар то, у неку руку, није оно исто што сте горе прочитали. А, прочитали сте да треба организовати протесте против досадашњих организатора протеста. Тако је.

Шта је ово. Да ли та бића – ти организатори –  живе овдје, или су некакви марсовци. Још, хоће, да им подржавате и финансирате не само глупости, него и подвалу. Прецизно речено, да им плаћате – превару. Свјесно, да плаћате своју пропаст. Побогу.

Свака вам част организатори, како сте тако брзо разбуцали протесте – ко крме брашњав џак.

И, шта се десило: ДК-еј, пошто је, натенане, простудирао, како је рекао, да ту имаде и убачених, и некаквих уљеза, враћа се озбиљној фирми – протестима, баш у авлији  тужилаштва. Таман, тако.

Свакако, треба подржати све протесте па и ове које организује ДК-еј. Какав је да је, инсајдер је, што јесте јесте, нема збора, све је бацио на једну карту – на жандара мача.

Вјерујемо да на ДК-ејовим протестима, он неће тражити да љути, и понижени демонстранти скандирају: ми смо застава, ми смо полиција, браво колеге у плавом, и слично.

Досадашњи протести су били некакво наличје измишљеног „државног удара“. Мислило се да се ништа, ама баш ништа, не може неталентованије режирати, него што је „државни удар“ Миливоја Катнића. Међутим, не, ови  протести, и њихова завршноца, грознији су, и гротескнији, и неталентованији и од катнићевог театра апсурда.

То је све, и сва, и свашта, понајвише ништа, али, у сваком смислу, нијесу прави протести. Шта они, стварно мисле, и шта су наумили. Да свакога потчине себи, да сви постану сервис нечијих глупости – и то је блага ријеч. И то је лирика. Аман.

Треба ли, Срби, те „руралне појаве“ како мисле „Вијести“ да пуне тргове и сале, а да им у брк булазне некакве заврате. Некакви дубоки анонимуси, који  су сами себе прогласиле грађанским фактором. Нечувено. И, незабиљежено.

Хоћете нашу војску, а да буду ваши генерали. Да вам то није смислио какав натовски стручњак. Да бацим све своје под ноге, а да аплаудирам твојим глупостима, и лудостима. У коју сте школу ишли, аманати.

Зато, што прије то боље, сви на праве протесте. А на њих се иде тако што претходно треба побјећи главом без обзира, од овог пичвајза. Што је допуштено овој свити – није, нити смије бити озбиљним људима и озбиљним политичким организацијама. Није народ бирао своје представнике, да њима млати некаква мимикрија, не зна се ни чији. Зна се, да наши нијесу, па шта год обухватало ово несрећно – наши. Нико не смије још више гацати у живо блато. И увлачити се у ту рупу.

Шта сада траже лучем у подне. Док организатори праве своју фирму, траже кривца за фијаско досадашњих протеста.

Од почетка, ова весела дружина, бојала се учешћа партија на протестима. Али, сад, хоће, на брзину, да фабрикују кривца за неуспјех протеста. Знам, и којег би кривца највољели. Али – мало, морген.

Очекујем да овај ДК-еј не пође њиховим путем. Да протесте неће учинити јаловим, тако што ће се народу из вечери у вече обраћати неки анонимуси, непознати глумци, некакви – егзебиционисти… Школа би требало да му буде и улога, коју су му намијенили стварни организатори претходних протеста: да редовно, дојављује, нешто ново из дубина господаревог пркна, да много не прдуцка, о томе шта би требало радити, и да не долази у обзир, да се обрати народу – који је на улице покуљао након његове коверте.

Дебељко, ивицом парка гега се, и дува у  пластичну трубу.

На другој страни парка – корњача се увлачи испод оклопа. Ситна кишица, роси…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here