Naslovna Kolumne Prošetaj se

Prošetaj se

0
protesti

Na proteste ODUPRISE 97.000 dolaze još jedino organizatori.

E sad, na scenu stupam ja i kontam nešto da kao solo šetač, prošetam u znak protesta protiv više nego slabe izlaznosti na proteste upriličine od strane mejnstrimaša made in Podgorica uža adresa Vijesti.

Nisam poznat, daleko od toga, ali sam vrlo uporan, tako da bi možda zbog toga moje tabanje urodilo plodom, hoću reći imalo neke vajde, ako ne baš postiglo željeli cilj, a ono bar zatalasalo uveliko umrtvljene stvari.

W3Schools

Odavno je u trendu raznorazno paradiranje, tako da nisi u trenudu ak` ne paradiraš, kužiš lipi moj…

Grad naprosto ište da po njemu paradiraš u znak odupiranja neoliberalnom ustrojstvu stvari, da u pištaljku puneš pritivu betonizacije end sadizacije zelenila, poziva te da komunistički staneš u zaštitu ojađenog i vaistinu obespravljenog, crnog radnika. Povoda koliko želiš, treba samo volje i slobodnog vremena.

Uz to, valja se pomalo i ufurati, biti bre u toku, mlad i aktivista, uvijek na strani onoga što tek treba da zaživi a već je naišlo na otporan zid predrasuda.

Zarad svega toga, što da ne – izađem solo u šetnju u znak protesta protiv bojkota protesta pod firmom ODUPRISE. (Kako bijaše: jedan, ali vrijedan.)

Međutim, nadam se da ne čudi ako u svom angažmanu tražim zericu profita i za se; zviždač je okej, ali ni taj ti ne puva niti urla džaba, u sve starkama i sa izblijedjelom majicom CHE, ipak mora, dugoročnije gledano misliti i na svoj interes, nalaže logika guzice.

Da budem iskren – što rekli naši više nego iskreni političari – i pitam: ukoliko nekoliko puta protabanam protestujući protiv bojkota pomenutog pobačenog protesta, ima li ikakve i najmanje šanse da upadnem među organizatore i zakučim nešto konkretno, u protivnom, crknu ću sve živeći na račun sna o slobodi.

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here