Насловна Издвојено Пропаст опозиције је немање храбрости и одговорности

Пропаст опозиције је немање храбрости и одговорности

0
Скупштина Црне Горе

Вечерас ће, по ко зна који пут, на једној независној телевизији аргументе укрстити опозиција између себе. Ту телевизију бојкотују представници власти, службеници и администрација већином, па се политичке емисије своде на „бусање у плећа јуначка“ и мјерење опозиционарства.

Демократе, ДФ и СДП су делегирали најопасније играче да још једном покажу и докажу црногорској јавности да су „за мрву више“ у праву о истој ствари, коју заједнички желе сви, али…

Али недостаје конкретно. Недостаје разрада тога шта се жели. И недостаје жеља, нажалост, да се у тај заједнички пројекат заједно упусте. Недостаје и представник власти да то одбије. (На крају се већина предложеног прихвати када мало притисне међународна заједница.)

W3Schools

Поново смо актуелизовали прелазну владу. „Поново“ је погрешна ријеч у овом случају, јер та идеја никад ни не напушта опозиционе кругове. Само су модалитети другачији. Чак ни актери нису промијењени, иако се неки хвале како су млади и нови, неситрошени и чисти- не постоји потреба за таквим ставом, посебно кад знамо да за неке процесе је потребно искуство.

Одбори за измјене, промјене, допуне и разраде, или како год се звала та тијела су бесмислена ако немамо заједнички наступ свих у опозицији. Заједнички став, минимум, а то је само једна ствар – морамо контролисати изборни процес и преузети одговорност.

Зашто се бјежи од одговорности? Зашто је полазна тачка у дјеловању „да се подвали колеги опозиционару и да се узму његови гласови“, а не да се преузме власт и покаже да се може другачије? Зашто нема храбрости да се стане именом и презименом челника иза захтјева?

И на крају још једно зашто:

Зашто независни медији учествују у опозиционим свађама намјештајући емисије гдје се у старту зна какав је исход разговора?

Зашто и медији не преузму одговорност? Или макар медији који имају своје политичке фаворите, сами их стварали или их узимали под заштиту.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here