Насловна Колумне Прогон

Прогон

0
Apelacioni, Progon
Медојевић и Кнежевић

У Србији Александра свепристуног Вучића, по глави шипкама тукли опозиционара Борка Стефановића, код нас, на домаћем терену, нешто иза поноћи, на булевару Светог Петра Цетињског, марица пресрела, потом киднаповала лидера ПЗП-а и једног од лидера ДФ-а, Небојшу Медојевића, који се једном спасио Спужа тако што се као данас Кнежевић забаракадирао у Скупштину.

(Од хапшења, па до сад, Медо штрајку глађу…)
Наравоученије: на брдовитом Балкану у обзир долазе само оне „опозиције“ које су мачији кашаљ, камилица, слаткоречива умивеност, или ступидност какву представљају фабриковане Демократе, које и ову прилику покушале искористити како би појасниле у чему се садржи њихова великодушност, саосјећајност, и уопште опозициони став.

Иако се, дакле, ради о Меду, веле Демократе, осуђујемо сâм стил хапшења; јесте, господо, ради се о онима којим се у политичком рјечнику одомаћила фраза према којој је – ДФ друга страна ДПС медаље!

Међутим, ти ликови нису тема данашње колумне и пустимо их у одвод.

У Паризу и Бриселу „жути прслуци“ бију уличне битке против неолибералног, антихуманог и система тоталне радне експлоатације и убијања свих вриједности.

Горела су Јелисејска поља због тога што се Француској власти прохтјело да подигне цијену горвива! У позадини, демонстрације су у духу борбе за будућност која неће бити хоризонт нове непрегледности са дубоким осјећањем паклене неизвјесности.

Што се тиче Црне Горе, овдје могу колико сјутра да нам заврну воду, нико гласа не би пустио.

То што хапсе посланика, што су кренули са девастацијом природних ресурса, што све попљачкаше и омрчише, то, ипак, ником ништа; битно је да фрустрирани монтенегрини у ноћи киднаповања једног од понајбољих црногорских политичара (не, то нипошто није Криптокапић Ранко, та накнадна памет која тобож тек сад увидјела с ким је угрубо склепала државу), могла упразно урликати: Никад више 1918!

Никад више ових тридесет година – то би требало да се виче дуж булевара, у нашем случају, у црним прслуцима, јер немамо с чим из 2018.

(У Европи букте демонстрације због цијена горива, у ЦГ се ћути на хапшење посланика! Колико у овом обезбићеном и апсолутно пасивизираном друштву вриједи човјек?!)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here