Насловна Издвојено Проф др. Босиљка Лаковић: ОШ „Његош“ је моја школа, у OŠ „NJEGOŠ“...

Проф др. Босиљка Лаковић: ОШ „Његош“ је моја школа, у OŠ „NJEGOŠ“ уче нешто сасвим друго

0
ОШ „Његош“ у Спужу; фото: Фејсбук страница школе

Проф. др Босиљка-Боса Лаковић, један од најбољих ђака у историји ОШ ”Његош” из Спужа, одбила је позив да присуствује јубилеју – прослави 140 година постојања поменуте институције. На свом Фејсбук профилу дала је и веома јасно објашњење овог поступка.

„Основна школа „Његош“ у Спужу данас обиљежава 140 година од почетка рада. За тај јубилеј, вјероватно као некадашњи ђак, добила сам позивницу, али се нећу одазвати из више разлога.

Сада је то школа која носи назив „NJEGOŠ” (lat), а у њој се учи нешто сасвим друго: Чиргићев језик, Шеховићева књижевност, Шербова историја, а ко зна, можда буде и нека друга математика и природне науке“.

W3Schools

Тако је др Босиљка Лаковић на дјелу показала да људима који имају и лични и професионални интегритет, ни у једној прилици, није мјесто поред режимских полтрона, који систематски спроводе насиље над нашом историјом и културом.

Иако неће присуствовати прослави јубилеја школе, утисак је да је уважена професорица Лаковић одржала веома важан и користан час и ученицима ОШ „Његош“, али и црногорском друштву у цјелини.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here