Насловна Насловна Припрема за отимачину црквене имовине: Поднијели пријаву због „незаконитог“ уписа на МЦП

Припрема за отимачину црквене имовине: Поднијели пријаву због „незаконитог“ уписа на МЦП

0
Саборни храм у Подгорици

Подгорички одбор Црногорског покрета, организације која је, према нашим сазнањима, однована од стране режима за потребе медијске и логистичке припреме отимачине црквене имовине, поднио је Врховном државном тужилаштву кривичну пријаву против НН лица, службених лица у Управи за некретнине подручна јединица Подгорица, због незаконитог уписа 2,2 квадратна километра црквеног земљишта и свих цркава и манастира у подгоричкој општини на Митрополију црногорско-приморску Српскe православне цркве.

“Увидом у катастар непокретности за општину Подгорица утврђено је да је супротно законским одредбама, на Митрополију црногорско-приморску, као дијелу Српске православне цркве, уписано 2,2 квадратна километра црквеног земљишта и све цркве и манастири у подгоричкој општини. Од тужилаштва Одбор захтиј ева да у оквиру својих надлежности покрене поступак, утврди која су лица починила наведена кривична дјела и предузме мјере из своје надлежности”, саопштено је Побједи из Црногорског покрета.

Подгорички координациони одбор такозваног Црногорског покрета чине углавном некадашњи комунистички руководиоци међу којима су Данило Бурзан, Филип Мартиновић и Зоран Мугоша.

W3Schools

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here