Naslovna Društvo Poruke mržnje iz Splita: ,,Ubi Srbina“ ispisali na iznajmljenom vozilu Holanđanina

Poruke mržnje iz Splita: ,,Ubi Srbina“ ispisali na iznajmljenom vozilu Holanđanina

0
izvor: Večernje novosti

Muškarac koji je koristio automobil beogradskih tablica, na kojem je prošle nedelje u Splitu ispisano „Ubij Srbina“ uopšte nije Srbin, već Holanđanin, prenosi portal Dnevnik.hr.

Htio sam trojici prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gdje je moj otac živeo i radio. U Beogradu smo iznajmili automobil, a planirali smo da posjetimo Sarajevo, Mostar, Split, Zagreb i da se vratimo u Beograd„, ispričao je mladić za Dnevnik.hr, koji je porijeklom iz BiDŽ.

On je naveo da je automobil iznajmio sa prijateljima u Beogradu i da je vozilo bilo parkirano na javnom parkiralištu ispred apartmana u kojem su bili smješteni.

W3Schools

U subotu, 6. jula vidjeli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je lijevi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. To smo prijavili policiji. Očistili smo automobil i već sledećeg dana napustili Split„, rekao je on.

Kada su stigli u Beograd, momke je čekalo iznenađenje.

Rekli su nam da smo na vijestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ‘ubij Srbina’ na haubi. Moji prijatelji i ja bili smo šokirani. Htio sam da im pokažem kako je Split lijep, a ne da treba da se bojite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom„, ispričao je.

On je rekao da mu je žao što se incident dogodio, pogotovo što su mladići izgubili mnogo vremena sa policijom, ali je dodao da je, na sreću, automobil bio osiguran.

Pročitajte još:

Za nekoliko mjeseci zaplijenjeno 20 tona: Crnogorci dominiraju kokainskim rutama, sledeće tržište – Rusija!?

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here