Насловна Друштво Поруке мржње из Сплита: ,,Уби Србина“ исписали на изнајмљеном возилу Холанђанина

Поруке мржње из Сплита: ,,Уби Србина“ исписали на изнајмљеном возилу Холанђанина

0
извор: Вечерње новости

Мушкарац који је користио аутомобил београдских таблица, на којем је прошле недеље у Сплиту исписано „Убиј Србина“ уопште није Србин, већ Холанђанин, преноси портал Дневник.хр.

Хтио сам тројици пријатеља из Холандије да покажем прекрасне градове на Балкану и гдје је мој отац живео и радио. У Београду смо изнајмили аутомобил, а планирали смо да посјетимо Сарајево, Мостар, Сплит, Загреб и да се вратимо у Београд„, испричао је младић за Дневник.хр, који је поријеклом из БиЏ.

Он је навео да је аутомобил изнајмио са пријатељима у Београду и да је возило било паркирано на јавном паркиралишту испред апартмана у којем су били смјештени.

W3Schools

У суботу, 6. јула видјели смо да је аутомобил ишаран нечим црвеним, да је лијеви ретровизор сломљен и да је задња регистарска таблица нестала. То смо пријавили полицији. Очистили смо аутомобил и већ следећег дана напустили Сплит„, рекао је он.

Када су стигли у Београд, момке је чекало изненађење.

Рекли су нам да смо на вијестима. Показали су нам фотографије с текстом ‘убиј Србина’ на хауби. Моји пријатељи и ја били смо шокирани. Хтио сам да им покажем како је Сплит лијеп, а не да треба да се бојите ако возите изнајмљени аутомобил из Србије. Осим тога, немамо никакве везе са Србијом„, испричао је.

Он је рекао да му је жао што се инцидент догодио, поготово што су младићи изгубили много времена са полицијом, али је додао да је, на срећу, аутомобил био осигуран.

Прочитајте још:

За неколико мјесеци заплијењено 20 тона: Црногорци доминирају кокаинским рутама, следеће тржиште – Русија!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here